Utisci učenika po povratku iz Rumunije

Izvor: Kragujevac.rs, 29.Jul.2015, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utisci učenika po povratku iz Rumunije

Najbolji učenici sedmog i osmog razreda kragujevačkih osnovnih škola, u ponedeljak, 27. jula, vratili su se iz Rumunije gde su proveli deset dana u okviru tradicionalne razmene učenika gradova pobratima Piteštija i Kragujevca.

Za 23 đaka i njihove profesore Maju Čomić, profesorku engleskog jezika i Ivana Jovanovića, profesora razredne nastave, koji su sa njima putovali i gostovali u tom pobratimskom gradu, Boris Kovačević, član Gradskog veća za vanprivredne delatnosti organizovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << je prijem u zgradi grada.

Saradnja Kragujevca i Piteštija traje od 1975. godine i to uopšte nije slučajno jer kada čujemo utiske naših učenika koji su bili u Rumuniji shvatamo i zbog čega. Razmena i susreti učenika su tradicija, naši mlađi sugrađani u tom gradu uvek budu dočekani na najbolji mogući način. Veoma je važno druženje mladih koji krenu na put ali i poznanstva koja u tom pobratimskom gradu steknu. Upravo zbog takvih momenata, grad Kragujevac će učiniti sve da se ta saradnja nastavi ali i uspostave neki novi kontakti sa gradovima u regionu i Evropi kako bi što veći broj učenika imali mogućnost da posete te gradove, steknu nova poznanstva i iskustva - istakao je Kovačević.

Tokom boravka u Rumuniji, učenici su proveli pet dana u pobratimskom gradu Piteštiju a drugu polovinu posete na Crnom moru. O utiscima i impresijama na prijemu govorili su učenici a pored lepog druženja i vremena koji su proveli sa svojim vršnjacima bilo je reči i o ljubaznom i prijateljskom dočeku predstavnika lokalne samouprave.

Nosimo izuzetne uspomene i utiske iz Rumunije. I dečaci i devojčice su dostojanstveno predstavili svoj grad i svoju zemlju. Videli smo puno toga, zadovoljni smo dočekom od strane gradonačelnika i svih ljudi koji su bili zaduženi za naš dolazak i sam boravak. Nadam se  da će ova saradnja još dugo trajati, da ćemo negovati odnose jer razmena đaka predstavlja jak motiv za sve učenike da sutra i oni budu deo ovog tima - rekla je Maja Čomić, vođa puta, profesorka engleskog jezika u O.Š. ''21. oktobar''.

U okviru razmene tokom jula meseca, učenici iz Piteštija boravili su nekoliko dana u Kragujevcu i na Zlatiboru.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Đaci puni lepih utisaka iz Rumunije

Izvor: Šumadija Press, 29.Jul.2015

Najbolji učenici sedmog i osmog razreda kragujevačkih osnovnih škola, vratili su se iz Rumunije gde su proveli deset dana u okviru razmene učenika gradova pobratima Piteštija i Kragujevca...Tokom boravka u Rumuniji, 23 učenika praćenih profesorima Majom Čomić i Ivanom Jovanovićem, proveli su...

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.