Uspeh Ženskog fudbalskog kluba “Šumadija 1903“

Izvor: Kragujevac.rs, 26.Jul.2016, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspeh Ženskog fudbalskog kluba “Šumadija 1903“

Pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta Nikola Urošević, u Svečanom salonu zgrade Gradske uprave organizovao je prijem za menadžment, trenere i ekipu Ženskog fudbalskog kluba “Šumadija 1903“, koje su u Kragujevac donele srebrnu i bronzanu medalju sa nedavno završenog međunarodnog fudbalskog festivala za mlade. Fudbalski festival mladih, održan >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << od 18. do 24. jula u gradu Kaposvaru u Mađarskoj okupio je više od pet hiljada učesnika iz 28 zemalja iz celog sveta, a mlade Kragujevčanke su predstavljale svoj grad i zemlju.

Čestitajući na osvojenim peharima i medaljama, pomoćnik gradonačelnika Nikola Urošević, istakao je koliko je važno za mlade da se bave sportom jer je to jedan od najlepših načina za odrastanje i zdravo detinjstvo. Ljubav prema sportu, treninzi, istrajnost i rad, za rezultat uvek daju uspeh. O tome svedoče iskustvo i nagrade koje ste stekle i donele u svoju porodicu i društvo i potvrđuju da ste na najbolji mogući način predstavile svoj grad i zemlju. Kragujevčanke su igrale u dve starosne kategorije do 16 i do 14 godina. Starija ekipa osvojila je treće mesto dok su mlađe kadetkinje odnele srebrnu medalju.

Predsednica Ženskog fudbalskog kluba “Šumadija 1903“, Danijela Miloradović zahvalila se na organizovanom svečanom prijemu i izrazila nadu da će uspesi mladog fudbalskog kluba biti još veći a da će na tom putu uspeha lokalna samouprava pružiti podršku.

Ovaj kragujevački ženski fudbalski klub osnovan je pre dve godine i velikim koracima sustiže ostale klubove ženskog fudbala koji postoje mnogo duže, kaže trener Nenad Filipović što potvrđuju ne samo ove medalje već i raniji uspesi na međunarodnim turnirima u regionu. Danas klub broji preko 50 članica koje vredno treniraju i dokazuju da fudbal ne mora da bude samo muški sport.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Uspeh devojčica Šumadije 1903 u Mađarskoj (FOTO)

Izvor: KGsport.info, 26.Jul.2016

Mlade fudbalerke Šumadije 1903 na prijemu u salonu Skupštine grada.. U svečanom salonu Skupštine grada, danas je organizovan prijem za predstavnike Ženskog fudbalskog kluba Šumadija 1903, koji su sa turnira iz mađarskog grada Kapošvara doneli dva pehara, kao i srebrne i bronzane medalje za osvojeno...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.