U Kragujevcu povećan procenat rasvetljenih slučajeva

Izvor: RTS, 30.Sep.2016, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kragujevcu povećan procenat rasvetljenih slučajeva

Broj krivičnih dela u osam meseci ove godine je u porastu u odnosu na prošlu godinu, rekao je novi načelnik Policijske uprave Kragujevac, glavni policijski savetnik Momčilo Krsmanović, predstavljajući rezultate rada, ali je bolji i procenat rasvetljavanja tih dela.
U Kragujevcu je u proteklih osam meseci izvršeno 2.010 krivičnih dela, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a rasvetljeno je 57,5 odsto slučajeva. To je poboljšanje u odnosu na isti period prošle godine, kada je rešeno 55,21 odsto.

Što se privrednog kriminala tiče zabeležena su 353 krivična dela, a slučajevi krađe, kako je naveo Krsmanović, "rešeni su u 100% slučajeva". On je naveo i da su rasvetljena ubistva i pokušaji ubistava:
"I dalje je u porastu nasilje u porodici, u ovom periodu bilo je 175 krivičnih prijava od strane maltletiranih lica."
Kao poseban uspeh Krsmanović je naveo akciju "Ciklon" u kojoj je u Kragujevcu sprečeno dvostruko ubistvo, ali i zaplenjena znatna količina narkotika i nelegalnog oružja. Zadovoljan je i rezultatima borbe protiv trgovine i proizvodnje narkotika.
Možda i najslabiji rezultat policija je imala u oblasti saobraćaja. U ukupno 576 udesa (45 više nego prošle godine) život je izgubilo 19 osoba, 103 su teško, a 283 lakše povređene. U tom segmentu, rekao je Krsmanović, neophodna su poboljšanja.
Prvi čovek kragujevačke policije Momčilo Krsmanović, do sada je obavljao funkciju pomoćnika načelnika, a u Kragujevac je došao iz Uprave kriminalističke policije.
rts.kragujevac@rts.rs

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PU Kragujevac: Privredni kriminal napravio štetu od oko 394 miliona dinara

Izvor: Blic, 30.Sep.2016

Na području policijske uprave Kragujevac u prvih osam meseci izvršeno je 2.010 krivičnih dela, što je za 246 više u odnosu na isti period 2015. godine, izjavio je danas načelnik te uprave Momčilo Krsmanović...Prema njegovim rečima, zahvaljujući pojačanom radu policije otkriven je veći broj...

Nastavak na Blic...

Niš bezbedniji nego ranije, a uskoro i ceo pod kamerama

Izvor: RadioCity.rs, 01.Okt.2016, 13:32

Od dolaska Ninoslava Mitića na čelo niške policije rad službenika usmeren je prvenstveno na prevenciju krivičnih dela. Kako je sam načelnik rekao, manje krivičnih dela u poslednjih 8 meseci i povećano rasvetljavanje slučajeva nije rezultat ni tehnološkog napretka ni kadrovskog uvećanja,...

Nastavak na RadioCity.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.