Teknia kupila kragujevačku firmu

Izvor: B92, 19.Dec.2014, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teknia kupila kragujevačku firmu

Multinacionalna kompanija za proizvodnju auto delova Teknia kupila je privatnu firmu Promotor irva u Kragujevcu.

"Kompanija Teknia čije je sedište u Madridu kupila je 70 odsto udela Promotor irve posle pregovora koji su trajali pet-šest meseci", rekao je direktor i suvlasnik te kragujevačke firme Slobodan Radović.

On je podsetio da kragujevačka firma godinama unazad proizvodi komponente za poznate svetske automobilske kompanije.

"Za FIAT proizvodimo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imbus ključeve za model '500L', a za Dženeral motors, najvećeg kupca naših proizvoda, pravimo dizalice za 'opel korsu' i ukrasne kapice za više modela automobila te kompanije", naveo je Radović.

Ocenjujući da je prodaja većinskog udela Promotor irve iz više razloga značajna, Radović je rekao da je na prvom mestu to što je kragujevačka firma postala članica globalne kompanije.

"Značajna je i zbog toga što ćemo imati nove kupce i nova tržišta", rekao je Radović i naveo da će i broj zaposlenih biti povećan.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.