Svečani prijem za goste Kragujevca

Izvor: Kragujevac.rs, 07.Maj.2016, 00:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svečani prijem za goste Kragujevca

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić sa saradnicima, organizovao je po tradiciji prijem za sve goste i delegacije koje su prisustvovale proslavi Dana grada. Zahvaljujući im na tome što su svojim dolaskom uveličali svečanost obeležavanja Đurđevdana, Nikolić je istakao da su iskrena prijateljstva između naroda i gradova pokazala da takva povezanost briše sve prepreke i granice.

Uvek smo na raspolaganju i za teške i za lepe dane, spremni da proširujemo i produbljujemo našu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << saradnju. Mi koji smo preuzeli odgovornost za razvoj grada, postavili smo sebi visoke ciljeve i spremni smo za nove izazove, kako bi vratili Kragujevac na mapu važnih evropskih industrijskih centara, rekao je gradonačelnik i podsetio da Dan grada slavimo ponosni na istoriju i zahvalni generacijama koje su stvarale grad lepote, kulture i ljudske topline, u kojem je lepo živeti.

Kako je rekao Mihal Škerle, poslanik Skupštine Južnomoravske regije Češke Republike, saradnja Južnomoravske regije i Kragujevca i Šumadije počela je 2003. godine. Zajednički realizujemo mnoge projekte u obrazovanju i kulturi i predstavljamo dobar primer partnerskog odnosa - kaže Škerle.

Naše prijateljstvo traje godinama. Imamo izuzetnu saradnju u oblasti sporta. Pripremamo konkretne projekte na polju kulture i nauke - rekao je Vedran Dodik, predsednik veća Opštine Stari grad Sarajevo.

Prema rečima Petre Folkvajn, odbornice nemačkog grada Ingolštata, prijateljstvo i saradnja između grada Krgujevca i Igolštata postoje već 13 godina. Intenzivnu saradnju imamo u oblasti obrazovanja i kulture, ali uvek ima prostora za napredak. Radićemo na unapredjenju saradnje u oblasti zaštite životne sredine, rekla je Petra Folkvajn, a planiramo da počnemo projekat koji se bavi inkluzijom i uključivanjem osoba sa smetnjama u razvoju u redovan život.

Među 11 delegacija koje su prisustvovale obeležavanju Dana grada, bili su i prijatelji Kragujevca iz Sirena, Piteštija, Bjalsko Bjala, Mostara, Foče, Mogiljeva, Smolenska i Jerihona.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Kragujevac obeležava Dan grada

Izvor: RTS, 07.Maj.2016

Mnogobrojnim manifestacijama, u Kragujevcu se obeležava Dan grada. Na svečanoj sednici Skupštine o godini između dva Đurđevdana govorio je gradonačelnik Radomir Nikolić. . Protekla godina bila je težak period finansijske...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.