Izvor: Danas, 01.Nov.2014, 00:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stevanović: Vlast je oteta

Kragujevac - Doskorašnji gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović izjavio je da primopredaje funkcije i dužnosti sa novim gradonačelnikom Radomirom Nikolićem nije bilo, jer mu je vlast, kako je rekao - oteta.

- Kada izgubite vlast u normalnim i legalnim uslovima, onda je lepo i predate. Da sam izgubio na izborima, razmišljao bih o tome da li sam loše radio i da građani nisu zadovoljni. Preuzimanje vlasti u Kragujevcu nije bilo primereno, oteto je nešto što >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << nije trebalo i nemam šta da predajem, kazao je Stevanović, koji je i lider Zajedno za Šumadiju (ZZŠ). Poručio je da novim gradskim čelnicima ne može ni da čestita, jer su na funkcije došli "na sporan i nedemokratski način".

- Ne očekujem da će se metodama policijskih pritisaka i političkih zloupotreba oslobađati svojih političkih protivnika, zato što je upravo na tim metodama formirana nova skupštinska većina. Ukoliko bi vlast nastavila sa tim metodama, ozbiljno bi ugrozila sopstvenu većinu u Skupštini grada, smatra Milenić.

Od dvorišta do dvorišta

Zajedno za Šumadiju će, poručili su Stevanović i Milenić, krenuti u kampanju, od dvorišta do dvorišta, kako bi kod Kragujevčana proverili da li im je potrebna lokalna samouprava kakvu su imali do pre koji dan.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.