Stevanović: Naše ambicije se ne završavaju fajnal-forom

Izvor: Blic, 27.Mar.2015, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stevanović: Naše ambicije se ne završavaju fajnal-forom

Trener vaterpolista Radničkog Uroš Stevanović rekao je da je njegova ekipa ispunila cilj plasmanom na fajnal-for regionalne Triglav lige, ali da se ambicije kluba iz Kragujevca tu ne završavaju.

Radnički u derbiju poslednjeg kola regionalne Triglav lige dočekuju u subotu dubrovački Jug. I Radnički i Jug su već osigurali učešće na fajnal-foru, samo je pitanje sa koje pozicije će na njega otići.

Dubrovčani će najverovatnije zauzeti drugo mesto, ali u slučaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pobede u Kragujevcu i kiksa Primorja na svom bazenu protiv Mornara, za šta postoje male šanse, mogu i do prvog, koje donosi domaćinstvo završnog turnira.

S druge strane, Radničkom odgovara i bod, jer bi tako osigurali treće mesto i izbegli Primorje u polufinalu. Na toj poziciji ostaće i u slučaju poraza, ali pod uslovom da Jadran iz Herceg Novog ne trijumfuje protiv Partizana na Banjici.

"Ova utakmica je još jedna u nizu izuzetno lepih za nas i vaterpolo u Kragujevcu. Svi znamo ko je Jug u evropskom i svetskom vaterpolu. Mislim da ćemo i mi i oni malo skrivati karte, jer nas najverovatnije očekuje polufinalni duel na fajnal-foru. Ispunili smo cilj plasmanom na završni turnir, ali je sigurno da se naše ambicije tu ne završavaju", rekao je Stevanović.

U prvom susretu ta dva tima Radnički je, iako u nekompletnom sastavu, umalo odneo ceo plen iz Dubrovnika, ali je na kraju morao da se zadovolji bodom (7:7). Posle te utakmice došlo je do promene na klupi Juga, pa je trenersku palicu preuzeo dugogodišnji strateg zagrebačke Mladosti Vjekoslav Kobešćak.

"Možemo da igramo sa najboljima i možemo da ih pobedimo, to je važno. Ova ekipa ima karakter i pokazala je da može da igra celu utakmicu na visokom nivou, jer su igrači dobro fizički pripremljeni. Svaki pojedinac je glavom unutra 100 odsto i to je garancija da možemo dati sve od sebe u onome što nas očekuje sledećih dana", kazao je Kobešćak. Meč između Radničkog i Juga igra se u subotu od 19.15 u Kragujevcu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.