Izvor: Danas, 05.Sep.2015, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slobodno još 793 mesta

Kragujevac - Na fakultetima Univerziteta u Kragujevcu, na kojima je ostalo je još 793 slobodna mesta za upis studenata (296 budžetskih i 497 samofinansirajućih) u školsku 2015/2016. godinu, u toku je drugi upisni rok. Prijavljivanje zainteresovanih za upis na neki od 12 fakulteta Kragujevačkog univerziteta okončano je juče, a polaganje prijemnih ispita biće organizovano do kraja nedelje.

Najveće interesovanje, uobičajeno već, u oba upisna roka vlada za upis na >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Fakultet medicinskih nauka, a od ove godine sve više svršenih srednjoškolaca zainteresovano je studijske programe Fakulteta inženjerskih nauka. Za razliku od ranije, ove godine je nešto smanjeno interesovanje za upis na Ekonomski i Pravni fakultet, na kojem kažu da, ipak, nisu nezadovoljni ni sa ovogodišnjim odzivom studenata.

Pravni fakultet, kako kažu u ovoj visokoškolskoj ustanovi, počinje da osluškuje potrebe tržišta i interesovanja mladih ljudi, tako da od sledeće godine planira uvođenje novih studijskih programa. Do sada je, na tom fakultetu, bio u ponudi jedan studijski program za osnovne, master i doktorske studije, dok u školskoj 2016/2017. godini planiraju uvođenje nekoliko novih studijskih programa, od kojih bi jedan veću prvom tromesečju naredne godine trebalo da dobije akreditaciju.

- Na naučnom veću doneta je odluka da se krene sa realizacijom novog studijskog programa "Unutrašnji poslovi i bezbednost" i nadamo se da će čitav proces biti završen početkom sledeće godine, te da ćemo veću martu dobiti akreditaciju - ističu na Pravnom fakultetu u Kragujevcu, koji je godinama unazad, podsetimo, bio opterećen aferom “Indeks”, vezanom za prodaju ispita i diploma.

Univerzitetu u Kragujevcu ove godine odobren je upis ukupno 3.290 novih studenata. U rektoratu se nadaju da će i ovoga puta, kao i ranijih godina, popunjenost fakulteta novim akademcima brucošima biti iznad 95 odsto.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.