Sistem daljinskog praćenja vozila Zimske službe u Kragujevcu

Izvor: Kragujevac.rs, 10.Jan.2017, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sistem daljinskog praćenja vozila Zimske službe u Kragujevcu

U cilju obezbeđivanja što bezbednijeg saobraćaja na gradskim ulicama i seoskim putevima u funkciju je stavljen sistem za praćenje vozila Zimske službe putem globalnog pozicioniranja na elektronskoj mapi. U svakom trenutku, prema rečima Andreje Ilića načelnika Gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove, u realnom vremenu možemo da pratimo vozilo, njegovu brzinu, pravac kretanja i rute kojima je vozilo prošlo. Ovo nam je naročito važno tokom zimske sezone kada dolazi do problema >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << na ulicama usled snežnih padavina. Ovakav sistem povećava bezbednost vozača ali i vozila Zimske službe.

Sistemom daljinskog praćenja vozila obuhvaćeno je pet vozila na ulicama Kragujevca i četiri na seoskom području.

Inače, tokom vikenda najfrekventnije saobraćajnice u gradu posipane su kalcijum - hloridom. Tehnologija poznatija kao “mokro posipanje“ kolovoza prvi put je primenjena na našim ulicama. To je, istakao je Ilić, hemijski manje agresivna supstanca kako za motorna vozila, tako i za kolovozne konstrukcije. Prva iskustva su veoma pozitivna jer je kalcijum - hlorid mnogo efikasniji od natrijum hlorida. Deluje trenutno i mrzne na znatno nižoj temperaturi do minus 20 stepeni.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Obustava saobraćaja za teretna vozila preko Iriškog Venca

Izvor: Blic, 11.Jan.2017, 09:07

Usled snežnih nanosa obustavljen je saobraćaja za teretna motorna vozila na državnom putu I B reda broj 21, preko Iriškog Venca, saopštilo je jutros JP "Putevi Srbije"...To preduzeće apleuje na sve učesnike u saobraćaju da koriste zimske pneumatike i lance, poštuju ograničenja brzine i prilagode...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.