Sednica Gradskog veća

Izvor: Kragujevac.rs, 30.Sep.2014, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica Gradskog veća

Članovi Gradskog veća usvojili su danas Nacrt Odluke o izmenama i dopunama Odluke o osnivanju Predškolske ustanove ''Nada Naumović'' i Nacrt Odluke o osnivanju Predškolske ustanove ''Đurđevdan'' i uputili ih Skupštini grada na dalju nadležnost.

Ovim Odlukama u skladu sa Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju kao i gradskoj Odluci o mreži predškolskih ustanova previđeno je da na teritoriji Kragujevca postoje dve >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << predškolske ustanove-Nada Naumović i Đurđevdan u kojima neće biti više od 100 vaspitnih grupa kako Zakon i predviđa.

Članovi Gradskog veća usvojili su i Zaključak o prihvatanju Elaborata o ekonomskoj opravdanosti izdvajanja usluge ishrane dece iz nadležnosti ustanove ''Nada Naumović''.

Kako je pojasnio član Gradskog veća za socijalnu politiku i društvenu brigu o deci Vladan Jovanović Komisija, koja je formirana nakon odluke veća za izradu Elaborata, odradila je posao na osnovu preuzetih obaveza rukovodeći se parametrima koji čine cenu koštanja obroka, na osnovu dokumentacije dobijene od ustanove ''Nada Naumović''. Imali smo u vidu i pravne okvire-zakonska rešenja, podzakonske akte i pravilnike koji regulišu oblast pripremanja hrane u ovakvih ustanovama. Sve to saželi smo u jedan Elaborat koji znači pregled trenutnog stanja pripreme hrane sa svim problemima koji se odnose i na pripremu i na distribuciju, kao i pokazatelje koji daju okvire za eventualno izdvajanje pripreme hrane iz ustanove ''Nada Naumović'', rekao je Jovanović. On dodaje i da je Komisija dala i određenje rezerve koje zakonski okviri daju i uputila nadležne službe, Gradsko veće i Skupštinu grada u kom pravcu bi pravcu bi trebalo da se ide dalje u postupku razmatranja celishodnosti i necelishodnosti proizvodnje i distribucije hrane iz Ustanove '''Nada Naumović''.

Data je i saglasnost na konačnu rang listu podnosilaca zahteva za poveravanje na čuvanje i uzgoj priplodnih junica iz gradskih robnih rezervi. Gradsko veće odobrilo je sredstva za jednokratnu novčanu pomoć poljoprivrednim proizvođačima-Milanu Andriću iz Vinjišta i Zoranu Milojeviću i Milanu Pavloviću iz Dobrače za štetu nastalu usled požara.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Dve predškolske ustanove u Kragujevcu

Izvor: Šumadija Press, 01.Okt.2014, 11:07

Gradsko veća je na jučerašnjoj sednici usvojilo odluke o osnivanju dve predškolske ustanove ''Nada Naumović'' i ''Đurđevdan'.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.