Saradnja Kragujevca i regije Trento predstavljena kao primer dobre prakse u Briselu

Izvor: Kragujevac.rs, 18.Jul.2017, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja Kragujevca i regije Trento predstavljena kao primer dobre prakse u Briselu

Član Gradskog veća za zdravstvo i socijalnu zaštitu Gordana Damnjanović učestovavala je na konferenciji Assises koja se u organizaciji Evropske komisije i Komiteta evropskih regiona, peti put održala u Briselu.

Tema konferencije okupila je oko 600 učesnika iz različitih zemalja sveta koji su prethodnih godina učestvovali u programima decentralizovane saradnje. U okviru dvodnevne konferencije koja se bavila globalnim trendovima decentralizovane saradnje održano je pet okruglih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << stolova na temu kreiranja zajedničke politike i održivih partnerstava dok su na radionicama razmenjena iskustva i predstavljene konkretno realizovane saradnje kao primeri dobre prakse.

U ime Grada Kragujevca, Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvo i socijalnu zaštitu na Assises konferenciji govorila je o reformi psihijatrijskog sistema koje se sprovodi u saradnji sa Autonomnom regijom Trento i Asocijacijom Trentino za Balkan. U okviru saradnje ove italijanske regije i grada Kragujevca, potpisan je Ugovor o nastavku saradnje na razvoju servisa psihijatrije u zajednici i zajedničkom radu na osnivanju jedinice za palijativnu negu između Doma zdravlja Kragujevac i Asocijacije, osnovano je jedno od najvećih i u mreži održivih udruženja osoba sa mentalnim smetnjama ''Luna''.

Cilj saradnje je rad sa psihijatrijskim instutucijama, pružanje asistencije i treninga na putu reforme  sistema za zaštitu mentalnog zdravlja i procesa deinstitucionalizacije psihijatrijskog sistema Srbije. Razvoj usluga, partnerstvo sa italijanskom regijom i održiva saradnja predstavljeni su kao primeri dobre prakse na održanoj konferenciji, rekla je dr Damnjanović.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.