Saobraćajci pojačavaju kontrolu kod škola

Izvor: Šumadija Press, 01.Sep.2015, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saobraćajci pojačavaju kontrolu kod škola

Povodom početka nove školske godine, u septembru, biće pojačana aktivnost regulisanja i kontrole saobraćaja, najavljuju iz kragujevačke Policijske uprave.

Kako navode, u zavisnosti od rasporeda časova, sat pre početka prvog i po završetku posledenjeg časa, posebna pažnja biće usmerena na puteve i ulice, u zonama osnovnih i srednjih škola, kao i ulice i raskrsnice kojima se najčešće kreću učenici prilikom odlaska u školu i povratka kući.

Najveća pažnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << biće posvečćena učenicima koji polaze u školu. Njima će saobraćajni policajci pružiti neposrednu pomoć i obaveštenja o načinu kretanja u saobraćaju. Kako kažu u Policijskoj upravi, u septembru i oktobru biće održana predavanja učenicima prvog razreda svih osnovnih škola na temu bezbednosti saobraćaja, primerena njihovom uzrastu.

U narednom periodu pripadnici Policijske uprave u Kragujevcu, u saradnji sa drugim institucijama, u osnovnim i srednjim školama organizovaće brojne akcije i održaće tribine, čije će teme biti bezbednost dece, vršnjačko nasilje i prevencija bolesti zavisnosti.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Šumadija Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.