SPO: Gradonačelnik Kragujevca da podnese ostavku

Izvor: B92, 22.Avg.2017, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO: Gradonačelnik Kragujevca da podnese ostavku

Kragujevac -- Predsednik Gradskog odbora Srpskog pokreta obnove u Kragujevcu Milan Urošević izjavio da gradonačelnik tog grada Radomir Nikolić treba da se povuče s funkcije.

Urošević je izjavio da se na izborima za članove saveta građana mesnih zajednica u Kragujevcu gradonačelnik Radomir Nikolić kandidovao sam protiv sebe i izgubio zbog slabe izlaznosti birača.

Urošević je za portal infokg.rs izjavio da to jasno ukazuje da Nikolić treba da se povuče, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer je očigledno to želja većine Kragujevčana.

"Radomir Nikolić je izgubio legitimitet i ne samo da je izgubio podršku gradjana Kragujevca, već i članova Srpska napredne stranke (SNS). SNS ima više članova stranke nego što je Radomir Nikolić uspeo da izvede birača na izbore na kojima se kandidovao sam protiv sebe. Koliko mu je stalo do izbora za članove saveta gradjana mesnih zajednica pokazuje i neosporno prisustvo funkcionera gradske vlasti na biralištima" izjavio je Urošević.

On je izrazio očekivanje da je gradonačelniku ovakvim "debaklom" na izborima sada jasno da ga gradjani na čelu Kragujevca više ne žele.

Prema Uroševićevom mišljenju posle "propasti" na izborima Radomir Nikolić bi trebalo da podnese ostavku na mesto gradonačelnika Kragujevca.

Portal infokg.rs prenosi da je na nedeljnim izborima za savete mesnih zajednica vladajuća koalicija na čelu sa SNS pobedila na 65 od ukupno 78 biračkih mesta. Glasalo je oko 10.200 gradjana ili oko 6,61 odsto od ukupno upisanih u birački spisak što je slaba izlaznost u poredjenju sa 2013, kada je glasalo oko 20 odsto birača.

Opozicija tvrdi da je vladajuća koalicija pobedila na biračkim mestima gde nije imala protivkandidata, kao i da slaba izlaznost pokazuje da su izbori obesmišljeni zbog čega gradska vlast nema legitimitet i podršku gradjana.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.