Reka odsekla prilaz selu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2015, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reka odsekla prilaz selu

Već više od nedelju dana, na samo 15 kilometara od Kragujevca oko dvedesetak domaćinstava odsečeno je kada se Trešnjevačka reka izlila i odnela deo puta. Meštani Trešnjevaka pešače i do kilometar i po kako bi došli do svojih kuća a najveći problem je što ni sanitetska kola ne mogu da priđu do odsečenih domaćinstva u kojima živi pretećno starije stanovništvo.

Trešnjevačka reka odnela je nakon prošlonedeljnih pljuskova deo puta pa je oko dvadesetak domaćinstava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i dalje odsečeno. Meštani Trešnjevaka svoje automobile i traktore ostavljaju i pešače i do kilometar i po, po nepristupačnom terenu, kako bi došli do svojih kuća.

"Bile su ove poplave i ranije, obećavali su i niko nije preduzeo mere iako smo išli i iako s nam obećavali, kažu doći ćemo i ne dolaze uopšte. Sada ne mogu da priđem, moram da ostavim traktor i da idem peške, da prenosim šta mi treba. Tu imam i stoku koju držim, imam sve", kaže Rajko Vulović meštanin Trešnjevaka.

"Poslednje tri godine ništa nisu pipnuli. Mi smo sami to popravljali, iz Kraljeva nam je dolazio čovek i skupljali smo novac, sve što smo radili bilo je od naših sredstava", kaže Ljubiša Simović meštanin Trešnjevaka.

Pretežno starije stanovništvo živi u odsečenim domaćinstvima a najveći problem je i taj što ni sanitetska kola ne mogu da priđu kućama.

"Ja imam 72 godine i sada gde da idem i kako. Mogu samo helikopterom da idem, da siđe ovde da me izbaci. Još jedna poplava ako dođe mi smo gotovi", kaže Olga Simović- meštanka Trešnjevaka.

"Dole gde je onaj prelaz bili su mi unuci sinoć i sve su na kolicima terali stvari. Ne možemo da dođemo kolima kući. Ni hitna pomoć, ni vatrogasna kola…niko ne može da dođe do nas, niko", kaže Dragoslav Stanišić meštanin Trešnjevaka.

 Iz štaba za Vanredne situacije očekuju da će već od ponedeljka krenuti sa obnovom uništenog puta.

"Potrudićemo se da to bude zaista u gradskim propisima, ne samo krpljenje rupa i nasipavabnje već i valjanje terana i dovođenje u bar koliko toliko normalno stanje, da se može normalno funkcionisati na tom prostoru" kaže Dragoš Radovanović- načelnik odeljenja za sprečavanje elementarnih i drugih nepogoda.

Dok čekaju sa obnovom puta meštani će i dalje morati ručno ili kolicima da prenose namirnice, da pešače po ostacima odnešenog puta i da se nadaju da neće pasti velika količina padavina koja bi odsekla i prilaze ka kućama.


Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Reka odsekla prilaz Trešnjevaku

Izvor: Šumadija Press, 19.Apr.2015, 12:07

Već više od nedelju dana, oko dvadesetak domaćinstava odsečeno je od Kragujevca kada se Trešnjevačka reka izlila i odnela deo puta.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.