Izvor: Kragujevac.rs, 22.Apr.2016, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Redovna sednica Saveta za zdravlje

Na osmoj redovnoj sednici Saveta za zdravlje grada Kragujevca prihvaćen je izveštaj o radu savetnika prava pacijenata za period od januara do marta, ove godine.

Podneto je 25 prigovora, od čega je osnovano 13. Najveći broj prigovora odnosio se na Klinički centar i Dom zdravlja, odnosno na dostupnost zdravstvene zaštite, kvalitet pružanja zdravstvene usluge i pravo na poštovanje vremena pacijenata, rekla je Vesna Stevanović, savetnik prava pacijanata, koja na svaka tri meseca >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << prezentuje izveštaj o svom radu.

Na današnjoj sednici Saveta za zdravlje bilo je reči o saradnji savetnika sa zdravstvenim ustanovama. Ocenjeno je da direktori postupaju u skladu sa izveštajima savetnika i preduzimaju neophodne mere u slučaju osnovanih prigovora.

Danas su predstavljeni i preliminarni rezultati analize zdravstvenog stanja stanovništva grada Kragujevca. U izveštaju Dr Dragan Vasiljević je naveo da je u Kragujevcu  nepovoljna stopa prirodnog priraštaja, a visoka stopa mortaliteta. Vodeći uzroci smrti stanovništva grada Kragujevca su masovne nezarazne bolesti, među kojima dominiraju kardiovaskularne bolesti, zatim bolesti sistema za disanje, mokraćno-polnog sistema i bolesti sistema za varenje, rekao je Vasiljević i najavio zvanično predstavljanje ovih rezultata.

Članica Gradskog veća za zdravstvo i socijalna pitanja, dr Gordana Damnjanović podsetila je da će uskoro početi aktivnosti na izradi Strategije razvoja primarne zdravstvene zaštite grada Kragujevca i Plana javnog zdravlja, koji će se naći na dnevnom redu jedne od narednih sednica Skupštine grada Kragujevca.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.