Radovi na desnoj traci puta Batočina – Kragujevac biće gotovi do kraja juna

Izvor: Kragujevac.rs, 25.Maj.2017, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radovi na desnoj traci puta Batočina – Kragujevac biće gotovi do kraja juna

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, obišla je danas radove na deonici puta Kragujevac - Batočina, gde je u toku završna faza izrade potporne i kolovozne konstrukcije desne trake i postavljanje saobraćajne signalizacije i opreme.

Ovo je za Srbiju jako važan put jer se spaja sa Koridorom 10, a važan je i za građane koji žive u ovom delu zemlje. Radovi na deonici biće završeni do kraja juna ove godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << kada će biti završena i deonica puta koju smo pustili prošle godine, ali je bilo neophodno da se obave dodatni radovi, rekla je ministarka Zorana Mihajlović. Ovim radovima biće završeno skoro 18,5 km puta, a za pet kilometara puta koji prolazi kroz Batočinu rade se projekti koji će biti gotovi u septembru, posle čega će ići na Revizionu komisiju ministarstva, a potom će se raspisati Javni poziv za izvođača, i do kraja naredne građevinske sezone i to mora biti gotovo, najavila je ministarka Mihajlović.

Radovi na deonici puta Batočina-Kragujevac obuhvataju postavljanje dve potporne konstrukcije na šipovima dužine preko 400 metara, sanaciju nestabilnog nasipa, a u Žirovnici se izvode radovi na izgradnji površinske raskrsnice koja državni put ukršta sa lokalnim putem Žirovnica-Badnjevac.

Vrednost projekta izgradnje desne kolovozne trake državnog puta prvog B reda broj 24 i izgradnja površinske raskrsnice deonice Batočina - Kragujevac je oko 410 miliona dinara, radove izvodi PZP Kragujevac, a investitor je JP Putevi Srbije.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.