Radnici Sertiću: Zašto samo mi krivi?

Izvor: B92, 26.Maj.2015, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici Sertiću: Zašto samo mi krivi?

Samostalni sindikat Grada Kragujevca optužuje Željka Sertića da će zatvoriti veliki broj preduzeća, jer neće biti privatizovana na način kako je projektovao.

"Vi ćete uništiti ta preduzeća i moramo da Vam kažemo da tu nema ničega dobrog, osim za one izvan ove zemlje koji nam nameću takav model privatizacije", navodi Samostalni sindikat u otvorenom pismu ministru privrede.

Uz podsećanje da ministar i sam kaže da je veliki broj tih preduzeća opljačkan, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kroz privatizaciju, a potom vraćen državi, sindikat je zapitao zbog čega onda krivicu države koja je privatizovala ta preduzeća prebacuje na radnika koji su se borili da raskinu te privatizacije.

Sindikat je ukazao da je u najvećem delu sveta potpuno legitimno i državno vlasništvo u preduzećima, u dobro organizovanim državama, kao i da je rasprostranjeno radničko akcionarstvo kojeg se ministar "nije setio" kod predlaganja izmena Zakona o privatizaciji.

"Ovaj narod je 50 godina ulagao da tih 526 i druga preduzeća nastanu. Od poljoprivredne zemlje postali smo srednje razvijena industrijska zemlja. Ugasiti ta preduzeća, jeste antinarodni čin", ocenio je Samostalni sindikat Grada Kragujevca u otvorenom pismu ministru privrede.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.