Izvor: Kragujevac.rs, 12.Feb.2016, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi ugovor za vantelesnu oplodnju sa klinikom ###“Genesis“###

Gradsko veće utvrdilo je predloge Odluka o davanju saglasnosti na Programe rada i Godišnje finansijske planove svih ustanova kulture i uputilo Skupštini grada na razmatranje i odlučivanje.

Gradsko veće dalo je saglasnost da grad Kragujevac zaključi Ugovor sa Specijalnom ginekološkom bolnicom “Genesis“ iz Novog Sada radi pružanja usluge vantelesne oplodnje. U cilju podsticanja rađanja na teritoriji grada, Kragujevac je, da podsetimo, doneo Odluku o ostvarivanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << prava na finansijsku pomoć za vantelesnu oplodnju kojom se obavezao da parovima, koji ispunjavaju uslove propisane navedenom Odlukom, sufinansira treći pokušaj iznosom do maksimalno 250 000 dinara. Odlukom je takođe predviđeno da parovi sami biraju ustanovu na teritoriji Republike Srbije koja ima važeću dozvolu nadležnog Ministarstva. S obzirom na to da je prvi par, koji je dobio saglasnost komisije za treći pokušaj vantelesne oplodnje, odabrao Specijalnu ginekološku bolnicu “Genesis“ koja ispunjava sve propisane uslove, ugovor o saradnji potpisaće gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i direktorka te zdravstvene ustanove dr Zorica Crnogorac. To je samo jedna od 13 zdravstvenih ustanova na teritoriji Srbije koje ispunjavaju sve uslove i sa kojima će takođe biti sklopljeni ugovori o saradnji s obzirom na to da se parovi uglavnom opredeljuju za klinike gde su ranije obavljali vantelesnu oplodnju.

Gradsko veće donelo je odluku o objavljivanju javnog poziva za prijavu predloga programa udruženja iz oblasti privrede u cilju dodele sredstava iz budžeta grada za 2016. godinu do iznosa od tri miliona dinara. Javni poziv će biti objavljen na zvaničnoj internet stranici grada Kragujevca do 29. februara, a konačna lista odobrenih programa udruženja iz oblasti privrede biće doneta i objavljena na sajtu Grada do 21. marta 2016. godine.

Doneta je i odluka o raspisivnju javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata, programa, aktivnosti i manifestacija u oblasti omladinske politike iz budžeta grada u oblasti unapređenja tehničkih, infrastrukturnih i profesionalnih kapaciteta centara i ustanova koje se bave obrazovanjem, učešća u međunarodnim projektima, povećanju zapošljivosti mladih, promociju sadržaja za mlade i td. Istovremeno biće raspisan i javni konkurs u istoj oblasti za 2017. godinu koji će biti otvoren do 30. aprila.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Zaključen ugovor o vantelesnoj oplodnji

Izvor: Danas, 12.Feb.2016

Kragujevac - Gradsko veće dalo je saglasnost da Grad Kragujevac zaključi ugovor sa specijalnom ginekološkom bolnicom "Genesis" iz Novog Sada, radi pružanja usluge vantelesne oplodnje. U cilju podsticanja rađanja na teritoriji grada, nadležni u Kragujevcu su, podseća u jučerašnjem saopštenju...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.