Protest Sindikata Zastava oružja zbog novog direktora

Izvor: Blic, 19.Dec.2014, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest Sindikata Zastava oružja zbog novog direktora

Oko 1.000 radnika "Zastava oružje" okupilo se danas ispred upravne zgrade fabrike u Kragujevcu zahtevajući da prisustvuju sednici Nadzornog odbora preduzeća na kojoj je trebalo da se odluči o izboru direktora.

Prema navodima predsednika Samostalnog sindikata Dragana Ilića, zaposleni su se ubrzao vratili na radna mesta pošto je utvrđeno da na predviđenom mestu sednica Nadzornog odbora nije ni počela.

- Ne znamo da li je sednica odložena ili se održava na drugom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mestu - rekao je Ilić agenciji Beta.

On je naveo da je na sednici Nadzornog odbora, po saznanjima sindikata, trebalo da bude imenovan novi direktor čemu se sindikat protivi.

- Smatramo da promena direktora vodi destabilizaciji preduzeća i dovodi u pitanje realizaciju dosadašnjih ugovora - rekao je Ilić.

Dodao je da se na konkurs za direktora Zastava oružje javilo troje kandidata, među kojima je i dosadašnji direktor Rade Gromović. Prema Ilićevim rečima, komisija za izbor novog direktora favorizuje jednog kandidata koji je već sedam godina u penziji.

- Fabrika Zastava oružje posluje stabilno i u ovom trenutku ima ugovore za proizvodnju vojnog i lovačkog naoružanja u vrednosti od preko 70 miliona dolara, a pri kraju je i realizacija ugovora za transfer tehnologija u iznosu od 27 miliona dolara, čime ne može da se ospori udeo zalaganja postojećeg menadzmenta - saopštio je sindikat.

U sindikatu smatraju da promena uprave ne garantuje uposlenost, redovne plate i ispunjavanje drugih obaveza preduzeća. Ilić je rekao da je sindikat zatražio sastanak s ministrom odbrane Bratislavom Gašićem.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest Sindikata Zastava oružja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Dec.2014

Oko 1.000 radnika "Zastava oružje" okupilo se danas ispred upravne zgrade fabrike u Kragujevcu zahtevajući da prisustvuju sednici Nadzornog odbora preduzeća na kojoj je trebalo da se odluči o izboru direktora...Prema navodima predsednika Samostalnog sindikata Dragana Ilića, zaposleni su se ubrzao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.