Promocija Kragujevca - investitorima iz celog sveta

Izvor: Kragujevac.rs, 20.Apr.2015, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija Kragujevca - investitorima iz celog sveta

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i Talal Ahmed Ali predsednik Barakat Palas Grupe, sa sedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima potpisali su danas Protokol o zajedničkoj saradnji, u cilju realizacije investicionih projekata, pre svega zona poslovanja i industrijskih zona, kao i drugih vidova saradnje.

Ovo je za Kragujevac ozbiljan sporazum o saradnji, jer je reč o kompaniji sa sedištem u Dubaiju, koja se bavi naftom, zlatom, automobilima, izgradnjom - kazao je Nikolić. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Tema ugovora je buduća saradnja i pomoć Barakat Palas Grupe na dovođenju investitora i ozbiljnih investicija u Kragujevac. Mi očekujemo da ćemo jako brzo, već za pet do šest meseci, videti plodove ovog sporazuma na terenu, čiji je cilj otvaranje novih radnih mesta i zapošljavanje. Prema rečima gradonačelnika Radomira Nikolića ovo je prvi u nizu sporazuma koje će Kragujevac potpisati sa investitorima sa Istoka. Slične ugovore očekujemo sa investitorima iz Kine, Rusije i Indije.

Kragujevac se danas potpisanim Protokolom obavezao da pripremi logističku podršku za Barakat Palas Grupu, da pomogne kod osnivanja kompanija koje budu dolazile i da pruži podršku u smislu brzog dobijanja dozvola, dok je za marketing zadužen Barakat Palas Grupa. To se odnosi ne samo na Ujedinjene Arapske Emirate već i na sve ostale zemlje gde Barakat Palas Grupa ima svoje poslovnice.

Talal Ahmed Ali predsednik Barakat Palas Grupe je tom prilikom izrazio veliku zahvalnost Vladi Srbije, svim ministrima, a posebno predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, zatim gradonačelniku Kragujevca i svim članovima Gradskog veća, pomoćnicima i saradnicima koji doprineli potpisivanju ovog sporazuma.

Talal Ahmed Ali je rekao da želi da prenese pozitivna ekonomska iskustva ali i da su na sebe preuzeli odgovornost da zajedno sa rukovodstvom, Vladom i narodom Srbije dovedu investitore i pomognu u ispunjenju njihovih želja i potreba. Kragujevac je, čulo se tom prilikom, savršena destinacija zbog svog strateškog položaja za investitore iz celog sveta. Barakat Palas Grupa je na sebe preuzela obavezu da pristupi prezentaciji grada Kragujevca i njegovih prednosti u odnosu na ostale gradove u Srbiji, Balakanu i istočnoj Evropi.

Barakat Palas grupa registrovaće svoju kompaniju u Kragujevcu koja će se baviti konsalting uslugama i investicijama. Osim iskustva koje imaju pre svega u industrijskim zonama, od velike koristi za grad Kragujevac biće i kontakti i veze koje Barakat Palas Grupa ima sa investitorima svuda u svetu. Na ovaj način u borbi za dovođenje investitora, zaključio je gradonačelnik Radomir Nikolić, Kragujevac stiče veliku prednost u odnosu na okruženje.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Stižu arapski investitori?

Izvor: Šumadija Press, 21.Apr.2015, 14:22

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i Talal Ahmed Ali, predsednik Barakat Palas Grupe sa sedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, potpisali su Protokol o zajedničkoj saradnji.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.