Prijem za streljački klub «Čika Mata»

Izvor: Kragujevac.rs, 23.Jan.2015, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijem za streljački klub «Čika Mata»

Streljački klub «Čika Mata» iz Kragujevca, odlukom Streljačkog saveza Srbije proglašen je za najbolji klub u 2014. godini, dok je Stevan Jovanović član ovog kluba proglašen za «strelca broj jedan» u konkurenciji mlađih juniora. Tim povodom gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i pomoćnik za sport Nikola Urošević priredili su prijem za uspešne mlade strelce i rukovodstvo kluba.

«Veoma smo ponosni na vas i imaćete punu podršku grada za sve što činite a voleli bismo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << da streljaštvo maksimalno približite mlađim generacijama» rekao je gradonačelnik Radomir Nikolić ovom prilikom. Ako se vi dobro organizujete, grad vam stoji na raspolaganju da omasovimo ovaj sport koji može da donese još bolje rezultate, koji su inače već jako dobri.

Govoreći o ulaganjima Kragujevca u sport, gradonačelnik Radomir Nikolić je rekao da se ove godine menja pravilnik o načinu na koji se finasira sport, kako bi bio usklađen sa postejećim zakonom i sa zakonom koji je u proceduri. Prema ovom pravilniku svi klubovi sa svojim programima i projektima obraćaće se Sportskom savezu grada Kragujevca, a grad će po objavljenom javnom pozivu finansirati direktno klubove za prijavljene projekte, čime će biti omogućeno da se poštenije dele sredstva koje je grad namenio sportskim klubovima.

Gradonačelnik Radomir Nikolić je izrazio uverenje će klub «Čika Mata», kao i mnogi drugi klubovi imati koristi od ove promene, jer će u skladu sa tradicijom, masovnošću, rezultatima, rangom takmičenja i zahvaljujući tome što se takmiči na evropskim takmičenjima, dobiti više sredstava nego što je do sada dobijao.

Zahvaljući na prijemu, predsednik kluba «Čika Mata» je rekao da «izboriti se za ovako prestižan trofej i to u veoma jakoj konkurenciji u ovom sportu koji Srbiju postavlja na treće mesto u svetu, velika je stvar, a za naš klub je posebno značajno što smo ovo državno priznanje dobili posle nekoliko decenija. Ovo priznanje jedna je od stepenica ka našim ciljevima koje smo planirali da ostvarimo jer ulazimo u predolimpijsku godinu u kojoj se osvajaju kvote za Brazil. Mi očekujemo da ćemo ostvariti još dve i jako smo srećni što iz matičnog jata i dece iz Kragujevca stvaramo vrhunske strelce koji sa ponosom nose ime grada po celom svetu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.