Prijem za delegacije koje danas borave u Kragujevcu

Izvor: Kragujevac.rs, 21.Okt.2014, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijem za delegacije koje danas borave u Kragujevcu

Za goste grada Kragujevca, njihove ekselencije ambasadore Ruske Federacije, Belorusije i Palestine, delegacije gradova pobratima, predstavnike Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Vojske RS i predstavnike javnog, društvenog, političkog i kulturnog života grada, koji će prisustvovati Velikom školskom času u Šumaricama u zgradi Grada priređen je svečani prijem.

Izrazivši zahvalnost što su došli u Kragujevac, predsednik Skupštine grada Saša Milenić je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << rekao da su Oktobarske svečanosti u Kragujevcu dani sećanja i pijetata, a da je 21. oktobar prepoznatljiv kao centralni dan po velikom međunarodno prepoznatljivom kulturnom fenomenu «Velikom školskom času».

Veliki školski čas nije samo u funkciji sećanja i pijeteta. Republika Srbija je ovaj dan proglasila Danom žrtava srpskog naroda u II svetskom ratu, ali je lokalna samouprava takođe obavezna i svojoj misiji u okviru međunarodne organizacije UN i međunarodne organizacije Gradova vesnika mira, da ovim povodima i tragom sećanja širi kulturu tolerancije, povezivanja, uzajamnog razumevanja medju običnim ljudima savremenog sveta. Mir pripada savremenom čovečanstvu i lokalna samouprava grada Kragujevca neće prestati da ovo pitanje i pitanje svih drugih pitanja prava ljudi i čovečanstva iznova aktuelizuje, naveo je Saša Milenić.

On je podsetio da je 21. oktobar dan sećanja na civilne žrtve masovnog pogroma fašističkog okupatora u II svetskom ratu na prostoru Kragujevca i Šumadije, ali i dan oslobođenja Kragujevca zasnovanog na uspešnim vojnim aktivnostima Narodnooslobodilačke vojske i saveznika.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.