Pregovori o formiranju skupštinske većine u Kragujevcu

Izvor: Blic, 31.Jul.2014, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregovori o formiranju skupštinske većine u Kragujevcu

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) doneo je odluku da nastavi pregovore o formiranju skupštinske većine u Kragujevcu, uz uslov da oni budu okočin upravljanja gradom“.

U Gradskom odboru DS Radio televiziji Kragujevac (RTK) je rečeno da je odluka da se vremenski ograniče pregovori o formiranju skupštinske većine doneta isključivo u interesu građana Kragujevca, ali nije precizirano ko je od potencijalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << partnera u ovom trenutku bliži saradnji sa demokratama, Srpska napredna stranka (SNS) ili Zajedno za Šumadiju (Ž).

Predsednik Gradskog odbora DS Dušan Obradović je rekao da ih ni jedan od potencijalnih partnera još nije uverio da je u potpunosti prihvatio principe te stranke.

Imamao više programskih sastanaka pošto su znatno složeniji pregovori sa Ž jer moramo da razmotrimo jednu po jednu oblast, koju su oni do sada vodili i za koju su imali odgovornost, i da im kažemo svoje stavove, rekao je Obradović za RTK.

U stranci Zajedno za Šumadiju, gradonačelnika Veroljuba Stevanovića, znatno otvorenije govore o pregovorima koje poslednjih dana vode sa kragujevačkim demokratama, sa kojima su doskora bili u oštrom sukobu.

Potpredsednik Ž Saša Milenić je rekao da iskreno veruje da će razgovori biti uspešno finalizirani u vidu uspostavljanja saradnje, ali da to neće biti ad hok saradnja u jednom sazivu lokalnog parlamenta.

Uveren sam da se time trasira dugoročan put strateškom partnerstvu, rekao je Milenić.

On je podsetio da su kontakti sa vrhom DS uspostavljeni jo pre parlamentarnih izbora u martu, nakon čega su intezivirani.

Zbog, kako je rekao, dugo i brižljivo pripremane saradnje, nema razloga da se partnerstvo dve stranke, odnosno rekonstrukcija vlasti obavlja po hitnom postupku, već će to biti učinjeno u redovnoj skupštinskoj proceduri.

Gradski odbor SNS je ranije najavio pokretanje inicijative za smenu sadašnje gradske vlasti, ali to još nije zvanično učinio.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.