Preduzimanje preventivnih i operativnih mera radi zaštite od visokih temperatura

Izvor: Kragujevac.rs, 07.Jul.2015, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preduzimanje preventivnih i operativnih mera radi zaštite od visokih temperatura

Štab za vanredne situacije grada Kragujevca je na današnjoj sednici, kojom je predsedavao komandant Radomir Nikolić, razmatrao i usvojio zaključke o preduzimanju preventivnih i operativnih mera zaštite od ekstremno visokih temperatura za vreme letnjeg perioda.

U ovom trenutku sve funkcioniše normalno, grad je uredno snabdeven vodom i strujom, a gradski prevoz se odvija u letnjem režimu. Prema podacima Službe hitne medicinske pomoći bilo je nešto više intervencija, nego što >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << je to uobičajeno.

Imajući u vidu da se u narednim danima, prema najavama meteorologa očekuju ekstremno visoke temperature naloženo je JKP ''Čistoća'' da pojača iznošenje smeća i pražnjenje kontejnera, kao i pojačano održavanje higijene saobraćajnica radi sprečavanja širenja zaraze i epidemija.

Nalaže se zdravstvenim ustanovama da pojačaju nadzor u pružanju pomoći i zbrinjavanju građana sa posledicama toplotnog udara, hroničnih i drugih bolesnika.

Komunalnim inspekcijskim služabama naloženo je da pojačaju nadzor na svim mestima gde bi moglo da dođe do širenja zaraze, kao što su pijace i ostala prodajna mesta, odnosno da pojačano kontrolišu trgovinske i ugostiteljske objekte. To podrazumeva stalni nadzor nad prodajom robe i preduzimanje neophodnih mera radi sprečavanja prodaje kvarljive robe koja može izazvati zdravstvene probleme kod stanovništva.

Komunalnim inspekcijskim službama Štab je naložio pojačanu kontrolu izletišta, svih kupališta i bazena. Institut za zaštitu zdravlja će pojačati konrolu kvaliteta vode za piće, kao i vode koja se koristi na otvorenim i zatvorenim kupalištima.

Pored toga, upućen je apel građanima da racionalnije troše vodu, da je ne koriste za zalivanje bašti kao i da u ovim vrelim danima izbegavaju paljenje trave, korova i granja ili da to čine uz pojačan nadzor.

Odeljenje za vanredne situacije i planiranje odbrane je u koordinaciji sa Upravom za vanredne situacije i Institutom za zaštitu zdravlja postavilo cisternu sa pijaćom vodom kod zgrade Apelacionog suda u ulici Kneza Mihajla kod Zelene pijace.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.