Predstava o vršnjačkom nasilju u Pozorištu za decu

Izvor: Šumadija Press, 26.Nov.2015, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstava o vršnjačkom nasilju u Pozorištu za decu

Premijera predstave “Kamenje” kragujevačkog Pozorišta za decu biće održana sutra (petak, 27. novembar, 19,00).

Tekst koji su napisali Tom Likos i Stefo Natsu, adaptirao je i režirao Petar Lukić, a pored njega u predstavi igra i Vladimir Đoković. Autor muzike je Pjetro Pireli, scenografije i kostima Ana Kolbjanova, a Saša Radovanović bio je zadužen za grafičko oblikovanje.

Predstava “Kamenje” bavi >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << se problemom vršnjačkog nasilja i namenjena je tinejdzerima, odnosno deci uzrasta dvanaest i više godina. Tekst “Kamenje” preveden je na više od 25 jezika i igra se širom sveta. A u ovoj sezoni kragujevačko Pozorište za decu Kragujevac dobilo je ekskluzivno pravo na tekst.

Ključno pitanje koje komad „Kamenje“ australijskih pozorišnih stvaralaca, postavlja nije da li su Mili i Divlji krivi za zločin koji su počinili, već da li je krivac okruženje u kojem rastu, a koje problem prepoznaje tek kada se nesreća dogodi.

Predstave poput ove, otkrivaju da je pozorište bitan instrument za edukaciju, jer pruža direktan – živi susret sa problemima, umesto virtualne otuđenosti.

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.