Postignut dogovor o revitalizaciji saobrćajnica radne zone u krugu “Zastave“

Izvor: Kragujevac.rs, 19.Avg.2016, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postignut dogovor o revitalizaciji saobrćajnica radne zone u krugu “Zastave“

Grad Kragujevac danas je posetila delegacija Ambasade Republike Slovenije, koju su činili Goran Križ, ekonomski savetnik i Snežana Goršek, stručni saradnik. Radni sastanak sa predstavnicima Ambasade Slovenije organizovao je zamenik gradonačelnika, Ivica Momčilović sa saradnicima - članom Gradskog veća Vladimirom Maksimovićem i načelnicima Gradskih uprava za investicije, Predragom Pantićem i komunalne i inspekcijske poslove, Andrejom Ilićem. Glavna tema sastanka, kojem su prisustvovali >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << i predstavnici kompanija “Gorenje“ i “Unior“ bila je revitalizacija saobraćajnica u okviru  radne zone u krugu bivše “Zastave“ u kojima posluju slovenačke kompanije.

Grad intenzivno radi na rešavanju komunalnih problema i na stvaranju boljeg privrednog ambijenta, kako bi pružio bolje uslove sadašnjim, ali i privukao nove investitore. Na današnjem sastanku razgovarli smo o zoni nekadašnje Zastave. U pitanju je prostor koji je devastiran, bez adekvatne infrastrukture. Danas smo utvrdili smernice i način na koji će grad u saradnji sa slovenačkim partnerima raditi na rekonstrukciji tog dela prostora - rekao je Vladmir Maksimović, član Gradskog veća za komunalne delatnosti, ravnomerni i održivi razvoj.

Predstavnici Ambasade Slovenije istakli su da je saradnja između dve zemlje veoma dobra i naveli podatak da je robna razmena između Srbije i Slovenije u prošloj godini iznosila oko 1,15 milijardi evra.

Srbija je druga po slovenačkim investicijama. U Kragujevcu trenutno posluju četiri slovenačke kompanije. Danas smo razgovarali o infratrukturnom uređenju, koje obuhvata saobraćajnice i javnu rasvetu u radnoj zoni u kojoj posluju slovenačke firme. Postigli smo dogovor o uređenju prostora, koji će zajednički realizovati grad Kragujevac i Razvojna pomoć Slovenije -  kazao je Goran Križ, ekonomski savetnik u Ambasadi Slovenije.

Prilikom današnjeg susreta dogovoreno je da revitalizacija saobraćajnica u okviru radne zone na lokaciji u krugu “Zastave“ bude završena do kraja marta naredne godine.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.