Postavljena zaštitna ograda u ulici Radoja Domanovića

Izvor: Kragujevac.rs, 30.Sep.2014, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postavljena zaštitna ograda u ulici Radoja Domanovića

Na trotoaru u ulici Radoja Domanovića kod Prve tehničke, Ekonomske i Medicinske škole u Kragujevcu završeni su radovi na postavljanju zaštitne ograde u dužini od 170 metara.

Imajući u vidu da je ova ulica jako prometna i da je ugrožena bezbednost pre svega učenika ali i drugih učesnika u saobraćaju, namera nam je bila da postavljanjem zaštitne ograde đake i druge pešake uputimo na korišćenje pešačkog prelaza. Vrednost radova prema projektu JP “Direkcije za urbanizam“ >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << je oko 320 hiljada dinara, a kako je naveo Nenad Vasiljević, direktor JKP “Parking servis“ u saradnji sa Odeljenjem za saobraćaj Gradske uprave Kragujevac sagledaće se bezbednosne potrebe za ovakvom vrstom zaštite i u drugim školama u gradu. Procena je da to najpre treba učiniti u Kosovskoj ulici kod Politehničke škole.

Prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja, svake godine u Srbiji nastrada više stotina djaka i grad Kragujevac preduzima mere da ovaj broj smanji, pa u tom cilju i relaizujemo projekat postavljanja zaštitnih ograda, kaže Zoran Rajović, član Gradskog veća za obrazovanje, kulturu i informisanje.

Kragujevac će od 22. do 25. aprila sledeće godine biti domaćin Evropskog kongresa za bezbednost u saobraćaju, i tada očekujemo da na osnovu projekta kojim će biti procenjena neophodnost zaštite učenika i ostalih učesnika u saobraćaju iz Fonda država učesnica kongresa obezbedimo sredstva i uradimo zaštitne ograde oko ostalih kragujevačkih škola, najavio je Zoran Rajović.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Zaštitna ograda kod tri kragujevačke škole

Izvor: Šumadija Press, 01.Okt.2014, 11:14

Na trotoaru kod Prve tehničke, Ekonomske i Medicinske škole postavljena je zaštitna ograda u dužini od 170 metara.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.