Pet kolapsa i nekoliko povreda na radnom mestu u Kragujevcu

Izvor: Blic, 06.Jul.2015, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet kolapsa i nekoliko povreda na radnom mestu u Kragujevcu

Zbog visoke spoljne temperature u Kragujevcu je danas kolabiralo pet osoba a lekari Hitne pomoći intervenisali su i zbog nekoliko povreda na radnom mestu, izjavio je danas Tanjugu direktor Hitne pomoći Aleksandar Kličković.

"Od osam do 15 časova imali smo 29 terenskih intervencija što je nešto više od uobičajenog broja", rekao je Kličković i dodao da su se građani Kragujevca najviše žalili na nizak krvni pritisak i na tahikardiju, odnosno ubrzan rad srca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Gradska uprava Kragujevca saopštila je da će od sutra, zbog najavljenih tropskih vrućina, biti postavljena cisterna sa vodom za piće, kako bi prolaznici mogli da se osveže, kao i da natože vodu za piće.

Cisterna će biti postavljena u Ulici kneza Mihaila, ispred Apelacionog suda, kod Zelene pijace, u vremenu od 10 do 17 časova, i na tom mestu će biti sve dok ne prodju vrućine.

U Gradskoj upravi naglašavaju i da bakteriološku i hemijsku ispravnost vode u cisterni kontroliše Institut za zaštitu zdravlja.

U javno-komunalnom preduzeću "Vodovod i kanalizacija" navode da se Kragujevac uredno snabdeva vodom, i da je primetna nešto veća potrošnja.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tropski dan u Kragujevcu: Pet osoba kolabiralo

Izvor: B92, 06.Jul.2015

Zbog visoke spoljne temperature u Kragujevcu je danas kolabiralo pet osoba a lekari Hitne pomoći intervenisali su i zbog nekoliko povreda na radnom mestu..."Od osam do 15 h imali smo 29 terenskih intervencija što je nešto više od uobičajenog broja", rekao je direktor Hitne pomoći Aleksandar Kličković...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.