Izvor: Blic, 18.Jan.2017, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pank Obrenovići u Kragujevcu

U Knez Mihailovom konaku kragujevačkog Narodnog muzeja otvorena je nesvakidašnja izložba „Pank portreti dinastije Obrenović” Aleksandra Leke Mladenovića, vizuelnog umetnika iz Beograda.

Postavka je nastala kao Mladenovićev autorski projekat inspirisan stalnom postavkom portreta vladara iz dinastije Obrenović Istorijskog muzeja Srbije u Konaku kneza Miloša u Topčideru, a kao deo programa osavremenjavanja stalne istorijske postavke iz ovog prostora putem tematskih izložbi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ali i povodom pune četiri decenije od pojave panka kao muzičkog i (sub)kulturnog pravca u Velikoj Britaniji.

Na otvaranju izložbe „Pank portreti dinastije Obrenović” juče u Kragujevcu govorili su istoričar Nenad Đorđević, direktor kragujevačkog Narodnog muzeja, dr Dušica Bojović, direktorka Istorijskog muzeja Srbije i sam autor prof. dr Aleksandar Leka Mladenović, koji je inače i doktorirao na temi panka.

Izložbu je otvorio Predrag Jakovljević - Obrenović iz Kragujevca, inače potomak dinastije Obrenović. Postavka „Pank portreti dinastije Obrenović” u Konaku kneza Mihaila otvorena je do 18. februara a potom će biti izlagana u Šapcu i, kako se najavljuje, u Budimpešti i Beču, koji su poput Beograda i Kragujevca takođe bitni gradovi za dinastiju Obrenovića.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.