POSETA Kinezi hoće jaganjce iz Šumadije

Izvor: Blic, 30.Mar.2015, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSETA Kinezi hoće jaganjce iz Šumadije

Ambasador Narodne Republike Kine u Srbiji, Li Mančang, posetio je danas Kragujevac i sastao se sa gradonačelnikom Radomirom Nikolićem.

- Gradonačelnik Nikolić uputio me je u prednosti Kragujevca za buduće investitore iz Kine. Konkretna saradnja najbrže bi mogla da se uspostavi u oblasti stočarstva i tekstilne industrije. Kina uvozi jagnjad u velikim količinama, a Kragujevac i Srbija mogli bi da postanu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << naši partneri. Takođe, imamo jaku tekstilnu industriju, dok vi imate kvalifikovanu radnu snagu - izjavio je Li Mančang.

On je tokom posete obišao kompanije „Zastava vozila“, „Zastava kamione“, „21. oktobar“ i „Energetiku“.

- Sve informacije o kragujevačkoj privredi preneću kineskim kompanijama i ohrabriti ih da ulažu na ovim prostorima. Smatram da bi Kina i Srbija mogle lako na obostranu korist da uspostave ekonomsku saradnju - rekao Li Mančang.

Gradonačelnik Nikolić je naglasio da su prednosti Kragujevca Univerzitetski centar i bogata industrijska tradicija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.