Novčane nagrade za najbolje učenike i studente

Izvor: Kragujevac.rs, 25.Okt.2014, 05:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novčane nagrade za najbolje učenike i studente

Grad Kragujevac i u ovoj godini nastavlja sa nagrađivanjem najboljih učenika i studenata, dodelom novčane nagrade Akademik “Dragoslav Srejović“.

Članovi Gradskog veća na današnjoj sednici usvojili su Odluku o dodeli i visini novčane nagrade kojom je predviđeno da najbolji učenici i studenti, njih 191, budu nagrađeni sa 20, 30 i 40 hiljada dinara.

Član Gradskog veća za obrazovanje Dragoslav Milošević >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << rekao je da su i u školskoj 2013/2014 godini kriterijumi za dodelu ove nagrade bili izuzetno visoki-prosek 5,00 za srednjoškolce i 9,5 za studente osnovnih i doktorskih akademskih studija. “Ukupno 191 kandidat je zadovoljio te kriterijume i to 9 srednjoškolaca, 167 studenata akademskih studija i 15 studenata doktorskih akademski studija. Iznos novčane nagrade je 20 hiljada dinara za srednjoškolce, 30 hiljada dinara za studente osnovnih akademskih studija i 40 hiljada za studente doktorskih studija“, rekao je Milošević i podsetio da svi nagrađeni učenici i studenti mogu da ostvare pravo i na druge novčane nagrade i stipendije.

Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Gradsko veće dalo je saglasnost na pokretanje postupka javne nabavke jednog sanitetskog i tri sanitetska putnička vozila. Usvojen je i predlog Odluke odobravanju sredstava crkvama, verskim zajednicama i njihovim organizacionim delovima na teritoriji grada Kragujevca za ovu godinu. Prirodno matematičkom fakulteru, na osnovu Memoranduma o saradnji, odobrena su sredstva za sufinansiranje projekata u oblasti biodiverziteta i životne sredine.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.