Najavljen program «Dečije nedelje» u Kragujevcu

Izvor: Kragujevac.rs, 02.Okt.2015, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najavljen program «Dečije nedelje» u Kragujevcu

Naredna nedelja u Kragujevcu biće posvećena našim najmlađim sugrađanima. «Dečija nedelja» koja se održava pod sloganom «Podrška porodici-najbolja podrška deci» počinje u ponedeljak i sastoji se od niza programa namenjenih deci i njihovim roditeljima.

Programe su zajednički osmislili PU «Nada Naumović», PU «Đurđevdan», Gerontološki centar, Obrazovno kulturna zajednica Roma «Romanipen», Centar za razvoj usluga socijalne zaštite «Kneginja Ljubica», Centar za porodični >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << smeštaj i hraniteljstvo - najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u zgradi Grada.

Ovogodišnji slogan «Dečije nedelje» je «Podrška porodici-najbolja podrška deci» upravo oslikava situaciju u gradu Kragujevcu. Grad Kragujevac, na današnji dan, nema obaveze iz oblasti društvene brige o deci. Izmireno je negde oko 200 miliona preuzetih obaveza iz ove oblasti koje su se godinama nagomilavale, i upravo je to najbolja podrška porodici i deci. Ja u ime lokalne samouprave, danas kada najavljujemo «Dečju nedelju» 2015. godine mogu da obećam da neće postojati neizmirene obaveze grada Kragujevca prema oblasti društvene brige o deci. Grad Kragujevac će činiti sve da ne govori samo u «Dečijoj nedelji» o dečijim pravima, već da govorimo u toku cele godine. Samo jaka i stabilna porodica predstavlja najmoćniji stub jednog društva, jednog grada, njegovog razvoja, a samim tim i države - istakao je Nikola Ribarić, načelnik Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu

Prema rečima Vesne Dimitrijević, načelnika Odeljenja na društvenu brigu o deci, izmirivanje obaveza prema dečijoj zaštiti je najbolja podrška, i odatle kreće rešavanje svih drugih problema. Ovogodišnji program «Dečije nedelje» je kolažnog tipa i osmišljen je u saradnji sa partnerskih organizacijama iz grada koje se bave brigom o deci .

«Dečija nedelja» se organizuje uz podršku organizacije «Prijatelji dece» i uz podršku Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja. Istovremeno teče i bogat program na nacionalnom nivou. Želimo da u ovih sedam dana afirmišemo kapacitete i kreativne sposobnosti dece, njihovo stvaralaštvo, tradicionalno organizujemo i «Most generacija», druženje dece sa najstarijim sugrađanima i mnoge dr manifestacije - kaže Vesna Dimitrijević.

Tokom «Dečije nedelje» planirano je održavanje radionica za podršku roditeljima, Dan otvorenih vrata u Gradskoj upravi, Dečiji škrab - manifestacija na otvorenom na platou ispred zgrade Grada, poseta Biblioteci igračaka OKZ «Romanipen», «Ulica prihvatanja» i porodično kupanje na zatvorenim bazenima SC «Park».

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.