NEZGODA U VRTIĆU: Dečak pao glavom na radijator!

Izvor: Kurir, 28.Feb.2015, 07:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEZGODA U VRTIĆU: Dečak pao glavom na radijator!

Šestogodišnji B. Đ. hitno prebačen u Klinički centar u Kragujevcu, gde se ispostavilo da povrede, srećom, nisu teške

GORNJI MILANOVAC - Šestogodišnji B. Đ. povređen je kada je juče oko devet sati u vrtiću „Sunce“ u Gornjem Milanovcu udario glavom u radijator.

Dečak je odmah prevezen u bolnicu u Gornjem Milanovcu, a nakon pregleda prebačen je u Klinički centar u Kragujevcu. Srećom, ispostavilo se da povrede nisu teške.

Vaspitačica Ljiljana >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Tomić (41) bila je u učionici kada se dogodila nezgoda. Ona je u tom trenutku pregledala dečje radove.

- Pozvala me je koleginica Ljiljana Tomić i istog trenutka počela da plače. Rekla mi je ukratko šta se dogodilo. Doživela je toliki stres da smo svi morali da je smirujemo - kaže za Kurir v. d. direktora predškolske ustanove Vladimir Dragojlović.

Prema njegovim rečima, nezgoda se dogodila dok su deca stajala u redu.

- Došlo je do manjeg koškanja dece. Jedan od dečaka se malo pogurao sa B. Đ., nakon čega je on pao i udario glavom u radijator. Nastupila je panika, i kod dece i kod vaspitačice, iako na dečakovoj glavi nije bilo vidljivih povreda, odnosno nije bilo krvi - priča naš sagovornik.

Dragojlović ističe da je vaspitačica odmah obavestila Hitnu pomoć.

- Koleginica Tomić skoro 20 godina radi sa decom kao vaspitač i ovo joj je prvi incident koji je doživela. Neprestano je ponavljala kako je ovo moglo da joj se desi, zašto baš da udari glavu i slično... Verujem da je njoj u ovom trenutku najteže. Neprestano je u kontaktu sa roditeljima i raspituje se za stanje deteta. Čak je htela i da ide u Kragujevac, ali su tamo zabranjene posete van određenog termina - rekao nam je direktor Dragojlović.

Urađen skener

DANAS IDE KUĆI

Kako saznajemo u bolnici, B. Đ. je svestan i komunikativan. Urađen mu je skener, kojim je utvrđeno da na glavi nema težih povreda. Međutim, lekari su odlučili da B. Đ. preko noći ostane u bolnici i najverovatnije će danas biti pušten kući.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.