Izvor: Blic, 24.Okt.2016, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEOBIČAN PRIZOR Kako je zastava jedne kafane iz Kragujevca završila na Južnom polu

Na najjužnijoj tački Zemljine kugle, na Južnom polu, viori se, pored srpske zastave, i zastava sa natpisom „Biblioteka kod Milutina“.

Gosti i prijatelji ove kafane koja u Kragujevcu postoji već 30 godina rešili su da svoju drugu kuću prijave Ginisovoj knjizi rekorda.

- Dragan Jovović je krenuo u osvajanje najjužnije tačke na planeti i pre polaska svratio u kafanu. Ručao, popio i otišao na put. Neki su na njega i zaboravili, kada je stigla vest sa Antartika. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Dragan je tamo, pored one kugle koja označava Južni pol, postavio srpsku zastavu i razvio drugu sa natpisom “Biblioteka kod Milutina”... Čudili smo se čudom jer je pored sve svoje muke, na 60 stepeni ispod nule i 110 kilometara hoda na skijama, poneo i to - priča Miloš Rašković, koji vodi kafanu.

A „Biblioteka kod Milutina“ ima police i knjige koje su gosti doneli. Stotine naslova raznih žanrova. Desi se da neko prelista... Ali uglavnom se gosti, između redova, fokusiraju na piće i pečenje.

Čitaju naglas

I ime kafane ima svoju anegdotu. Boema i profesora supruga je često zvala i pitala gde je, a on joj odgovarao da je u biblioteci. Kada je jednom pitala: „A što je buka?“, on je rekao: „Ovde ljudi čitaju naglas...“.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.