NA SAHRANU UMESTO NA MATURU Porodica i školski drugovi oprostili se od maturantkinje iz Kragujevca

Izvor: Blic, 01.Jun.2016, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NA SAHRANU UMESTO NA MATURU Porodica i školski drugovi oprostili se od maturantkinje iz Kragujevca

Milica Milojković (19), maturantkinja Druge tehničke škole, sahranjena je juče na Varoškom groblju u Kragujevcu.

Njeni drugovi i drugarice juče su se u gradu okupili pred sahranu i zajedno došli da se oproste od Milice. U rukama su nosili cveće i vence. Većina od njih prvi put se susrela sa smrću. Plakali su duboko dirnuti zbog sudbine koja je zadesila njihovu drugaricu.

Miličine drugarice kroz suze su se prisećale kako su samo dve večeri pre tragedije na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << druženju u selu Čumiću pričale o svojim maturskim haljinama i frizurama. Imale su toliko zajedničkih planova, koje je prekinula Miličina pogibija.

Varoško groblje bilo je prepuno mladih, a stara kapela pretesna da primi sve koji su došli da izjave saučešće i isprate Milicu na njen večni počinak. Ljudi su sedeli i plakali, ali utehe nije bilo.

IZGUBLJEN BISER GENERACIJE Muk u porodici poginule maturantkinje iz Kragujevca

Miličina majka Olivera i otac Željko zanemeli su od bola. U tišini su tugovali za Milicom. Njihova mlađa ćerka Mina, još uvek u šoku, otupela od bola i bez reči, savila se u naručju ujaka.

Kada je zemlja sve pokrila, prijatelji su Miličin grob prekrili cvećem. Suze i jecaji pomešali su se s nevericom. Nisu mogli da veruju da je život toliko surov da u trenutku prekine jedan mlad život.

Milica Milojković poginula je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju, u selu Čumić kod Kragujevca. U stravičnom udesu život je izgubila i Desa Dušić (60), koja se nalazila u “pasatu” koji je kretao iz suprotnog smera.

Automobil marke “pežo” u kome su bili đaci vozio je Marko Komatović, takođe učenik ove škole. Komatović je van životne opasnosti, ali je zbog povreda zadržan na lečenju. Aleksandra Jovanović, koja je u udesu slomila ključnu kost, juče je operisana.

Miroslav Vukadinov, razredni starešina stradalih maturanata, i profesori škole koja je trebalo prekjuče da proslavi 63 godine od osnivanja rekli su da se jedna lepa tradicija završila tragedijom.

- Kupili smo roštilj, Milica je bila glavni organizator druženja. Bilo je lepo i naveče smo krenuli kućama. Svi smo zajedno u koloni pošli, a onda je iznenada došlo do sudara. Bilo je strašno, užasno, vriska na sve strane. Došla je i Hitna pomoć, ali za Milicu nije bilo spasa. Preminula je na licu mesta, kaže jedna od učenica iz odeljenja.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, “automobil marke ‘pežo‘ kojim je upravljao Marko Komatović skrenuo je na levu stranu kolovoza i direktno se sudario sa vozilom ‘pasat‘ koje je dolazilo iz suprotnog pravca”.

Šta je uzrok nesreće znaće se tek nakon veštačenja, kao i to da li je uzrok tragedije kvar na automobilu ili nešto drugo. Da li je bilo preticanja, kao i to da li je neko od vozača bio pod dejstvom alkohola, pokazaće istraga.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.