Mihajlović: Početak gradnje Šumadijskog koridora 2018. godine

Izvor: RTS, 21.Jun.2017, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Početak gradnje Šumadijskog koridora 2018. godine

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže za RTS da je najveći deo auto-puta Batočina–Kragujevac završen i da će biti otvoren sledeće nedelje. Završili smo 22 kilometra, ostaje još pet kroz Batočinu i do marta očekujem izgradnju i tog dela puta, ističe ministarka.
Zorana Mihajlović je, gostujući >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Dnevniku RTS-a, rekla da njeno ministarstvo već duže vreme razgovara sa američkom kompanijom "Behtel" o izgradnji Šumadijskog koridora.

"Mi sa naše strane pokušavamo da preprojektujemo projekte koji su postojali. Ovaj koridor je značajan ne samo zato što povezuje dva koridora već i što će povezati i važne gradove, to je baza razvoja da imamo dobru infrastrukturu. Prema našim procenama, mogli bismo u drugoj polovini sledeće godine da počnemo sa izgradnjom 109 kilometara puta. Već su izdati javni pozivi za projektovanje, eksproprijaciju", kaže ministarka Mihajlović.
Napominje da je završen veći deo auto-puta Batočina–Kragujevac, koji će biti otvoren sledeće nedelje.
"Ukupna dužina je 27 kilometara, mi smo završili 22 kilometra i ostaje još pet kroz Batočinu. Do marta očekujem izgradnju i tih pet kilometara. Ovaj projekat se vuče godinama, mi smo projekat preuzeli prošle godine i sledeće nedelje ćemo pustiti završen deo", ističe Mihajlovićeva.
Na kritike ministra finansija, koji kaže da nije povučeno sedam milijardi dinara za kapitalne investicije, ministarka odgovara da je građevinarstvo sezonska delatnosti i da novac ne može da se povlači u decembru ili januaru, jer nije sezona.
"U prvom kvartalu su niska povlačenja sredstava, a na kraju je to oko 98 odsto. To su živi projekti i radovi, monitoring vrši ministarstvo i troši novac i on će biti potrošen kako je planirano", objašnjava ministarka.
"Ekspoze će podržati više poslanika od potrebne većine" 
Govoreći o izboru premijera, Zorana Mihajlović veruje, kaže, da će mnogo više poslanika glasati za Anu Brnabić od potrebne većine.
"Mi treba da razgovaramo o putu i ciljevima, politici Vlade, a ako je Palma za kretanje zemlje ka EU, povećanje plata i penzija, ne vidim zašto ne bi glasao za takav ekspoze. A ako govorimo o drugim stvarima zbog kojih neće da glasa, onda odlazimo u domen ljudskih prava. To su njihove stvari i verujem da ne smemo doći na taj teren", kaže Zorana Mihajlović, koja je i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.
Mihajlovićeva smatra da Vlada treba da se ponaša kao tim.
"Ako je teško premijerki, biće teško i Vladi. Naš posao je da se živi bolje", napominje ministarka.
Kaže da očekuje da nastavi sa obavljanjem posla i u novoj vladi, ali ističe da još nije razgovarala ni sa mandatarkom, ni sa predsednikom.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mihajlović: Deo auto-puta Batočina-Kragujevac otvaramo sledeće nedelje

Izvor: Blic, 21.Jun.2017

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je najveći deo autoputa Batočina-Kragujevac završen i da će biti otvoren sledeće nedelje...- Ukupna dužina je 27 kilometara, mi smo završili 22 i ostaje još 5 kroz Batočinu. Ovaj projekat se vuče godinama,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.