Međunarodni projekat mladih Bidgošća i Kragujevca

Izvor: Kragujevac.rs, 01.Okt.2015, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni projekat mladih Bidgošća i Kragujevca

U okviru Međunarodnog projekta za mlade gradova pobratima, u OŠ Milutin i Draginja Todorović otvorena je zajednička izložba likovnih radova učenika iz poljskog grada Bidgošća i učenika iz Kragujevca.

Gosti iz Bidgošća izložili su nagrađene radovi dece i mladih sa gradskog takmičenja «Srećan grad» i «Nestala Atlantida» nastalim u umetničkim radionicama Doma kulture broj 5 ovog poljskog grada, a na temu kako oni vide svoj grad.

Na otvaranju izložbe u OŠ «Milutin >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << i Draginja Todorović» koja je domaćin ovogodišnje kulturne razmene mladih dva grada pobratima, prisustvovali su Obrad Turković, pomoćnik gradonačelnika za informisanje i unapređenje položaja mladih i Boris Kovačević, član Gradskog veća za vanprivredne delatnosti.

«Kragujevac je izuzetno ponosan na saradnju koju ima sa gradom Bidgošćem, a posebno sto u okviru te saradnje učestvuju  mladi i kreativnih ljudi. Kroz mnoštvo slika i tonova u narednoj nedelji, ne sumnjam da ćemo se jos jednom uveriti da dečja mašta može svašta. Takođe, nadam se da će naši dragi prijatelji iz Poljske imati prijatan boravak u Kragujevcu», rekao je ovom prilikom Boris Kovačević.

U muzičkom delu programa posetiocima na izložbi, delima Vivaldija i poljske tradicionalne muzike predstavili su se Omladinski ansambl i Kamerni orkestar iz Bidgošća.

Imajući vidu da ovaj projekat ima dve celine, likovnu i muzičku, u petak 2.oktobra u 19.00 sati u OŠ Milutin i Draginja Todorović predviđen je zajednički nastup učesnika, kao i koncert Ansambla narodnih igara i pesama Centra za negovanje tradicionalne kulture «Abrašević».
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Projekat mladih Bidgošča i Kragujevca

Izvor: Šumadija Press, 01.Okt.2015

Kao deo međunarodnog projekta za mlade gradova pobratima, u OŠ „Milutin i Draginja Todorović“ otvorena je izložba likovnih radova učenika iz poljskog grada Bidgošća i Kragujevca...Gosti iz Bidgošća izložili su nagrađene radovi dece i mladih sa gradskog takmičenja „Srećan grad“ i...

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.