Lov na „Ćurane“ (subota, 13h)

Izvor: KGsport.info, 29.Nov.2014, 01:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lov na „Ćurane“ (subota, 13h)

Fudbalere Radničkog očekuje veoma teško gostovanje ekipi Jagodine u 14. kolu Jelen Super lige. U taboru Kragujevčana respektuju rivala i u Jagodinu idu sa željom da svojom fanatičnom borbenošću dođu do novih bodova.
Još dva kola ostalo je do kraja prvog dela sezone, a Kragujevčani i dalje drže „fenjer“ na tabeli Jelen Super lige. Popularni „Đavoli“, pod vođstvom Neška Milovanovića, vezali su tri uzastopna remija, u kojima nije bilo golova, tako da se u redovima >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << Šumadinaca nadaju da će konačno uspeti da postignu taj famozni pogodak, koji bi puno značio ekipi na planu samopouzdanja.
Remi sa Zvezdom u prošlom kolu definitivno je malo osokolio igrače, ali u klubu ističu da tu nema mesta za neku preteranu radost i da „Đavoli“ stoje čvrsto na zemlji.
„Posle utakmice sa Zvezdom i osvojenog boda, nema mesta radovanju i euforiji. Nama je svaki bod važan, ali igrači ne treba da lete, već da se spuste na zemlju. Oni su svesni značaja subotnje utakmice i bod protiv Zvezde ništa ne znači, ako u Jagodini izgubimo.“ – otpočeo je svoje izlaganje trener Radničkog Neško Milovanović i dodao:

„U poslednje tri utakmice teško primamo golove i nadam se da ćemo nastaviti sa tom tradicijom. Vidno je i malo poboljšanje u kvalitetu naše igre. Potrudićemo se da u Jagodini ostvarimo što bolji rezultat – da li nerešeno ili pobedu, da li ćemo dati gol ili ne, ne treba se opterećivati time, već izaći na teren i odigrati kao u prvom poluvremenu protiv Zvezde, kao što smo odigrali protiv OFK Beograda ili Mladosti u Lučanima. Nemamo čega da se bojimo. Nama su potrebne dve pobede iz ove dve preostale utakmice. Koliko god to teško izgledalo, učinićemo sve da do njih i dođemo.“


Jagodina je respektabilan tim, koji je ove sezone eliminisao Radnički u osmini finala Kupa Srbije, i to sa ubedljivih 0:3 na „Čika Dači“. Popularni „Ćurani“ su u zavidnoj formi, što je pokazao i trijumf nad Čukaričkim u prošlom kolu.
„Znamo kakav je klub Jagodina. Moja prva utakmica ovde bila je upravo portiv Jagodine u kupu i mislim da smo tada prisutne gledaoce oterali sa stadiona.“priseća se Milovanović ne baš prijatnih trenutaka za tim sa „Čika Dače“ i dodaje:
„Za utakmicu u kojoj je Jagodina pobedila Čukarički, kažu da predstavlja iznenađenje. Možda to i jeste, s obzirom da je Čukarički najorganizovaniji klub u Srbiji, ali treba shvatiti da nema iznenađenja u srpskom fudbalu i da svako svakoga može da pobedi.
U najavi kup utakmice između Radničkog 1923 i Jagodine, govorilo se da je to „derbi“. Ne može nikada biti derbi. Ne osporavam njihovo osvajanje kupa, daleko od toga. Jagodina je dosta organizovan klub, ali zna se istorija FK „Radnički 1923″ i moji igrači moraju da znaju da se bore sa klub sa velikom tradicijom. Nadam se da ćemo se iz Jagodine vratiti neporaženi.“zaključio je trener Kragujevčana.
Napadač Dragan Milovanović i štoper Bonsu takođe obećavaju maksimalnu borbenost na meču sa Jagodincima i ističu pozitivnu atmosferu u ekipi.
Jagodina je težak protivnik. Biće nam možda i teže nego protiv Zvezde. Učinićemo sve da osvojimo sva tri boda. Ako osvojimo jedan, dobro je, sve je bolje od poraza. Konsolidovali smo redove i očigledno je da sve ide na bolje. Jagodina je dobroj formi, ali to ne znači da ih se mi plašimo. Imamo kvalitetne igrače i maksimalno ćemo se potruditi da ostvarimo dobar rezultat.“ – ističe Milovanović.
„Atmosfera u ekipi je odlična. Poslednjeplasirana ekipa smo na tabeli i moramo se boriti. Idemo da osvojimo nove bodove i potrudićemo se da se iz Jagodine vratimo neporaženi.“ – kaže Bonsu.
Utakmica između Jagodine i Radničkog igra se u subotu na Gradskom stadionu u Jagodini, sa početkom u 13 časova.
Foto: fkradnicki.com
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.