List Danas u Kragujevcu

Izvor: Kragujevac.rs, 25.Okt.2014, 05:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

List Danas u Kragujevcu

U susret vernim čitocima, list “Danas“ organizovao je danas u Pešačkoj zoni, tradicionalni susret sa Kragujevčanima. Pored promocije lista i specijalnog dodatka povodom početka školske godine to je ujedno bila i prilika za promociju izdanja DAN GRAF - a. Naime, kupovinom današnjeg broja čitaoci su na poklon dobijali knjigu. Reč je o 20 - tak naslova, izdanjima DAN GRAFA mada ima i naslova drugih izdavača sa kojima list “Danas“ sarađuje.

Ovo je prilika, rekao je Dušan >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Mitrović direktor DAN GRAF - a, ne samo da nagradimo verne čitoce lista i one koji će to tek postati, nego i da razgovaramo sa građanima i čujemo njihove sugestije i primedbe. Ovu vrstu promotivnih akcija negujemo već nekoliko godina i do sada smo obišli više od 50 gradova u Srbiji.

Poseta Kragujevcu bila je prilika i za susret sa predstavnicima lokalne samouprave, a prijem su za direktora DAN GRAF - a Dušana Mitrovića i dopisnika lista “Danas“ iz Kragujevca Zorana Radovanovića organizovali Saša Milenić predsednik Skupštine grada i Nebojša Vasiljević član Gradskog veća za investicije i razvoj gradskih resursa. Na prijemu je, pored ostalog, bilo reči o dosadašnjoj saradnji, važnosti obrazovanja ali i o aktuelnom medijskom trenutku u Srbiji.

Tom prilikom Milenić je podsetio na zalaganje grada Kragujevca za osnivanje regionalnih javnih servisa odnosno prava lokalnih samouprava da se kroz zakonske okvire udruže oko elektronskih medija koji imaju kapacitete da nose regionalni nivo informisanja. Iako su urađene sve potrebne studije i strategije, sve do samog Zakona, došli smo u stiuaciju da je država odlučila da se povuče iz medija. To ne zvuči loše kao rečenica, istakao je Milenić, ali smo iznenađeni što se država povlači iz medija u kojima nije vlasnik odnosno iz lokalnih medija koje praktično prodaje. Istovremeno, ne pokazuje tendenciju da se povuče iz medija u kojima jeste vlasnik, pošto nacionalni javni servisi ostaju na budžetu. Ta neprincipijelnost nas ne iznenađuje, s obzirom na iskustva sa takvim timovima u toj oblasti. Mi se nećemo štedeti u zastupanju tih tema jer ostajemo na stanovištu da je sloboda javnog informisanja prvi, elementarni uslov svake druge slobode, naglasio je Saša Milenić.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.