Izvor: Kragujevac.rs, 10.Jan.2017, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevačka “beba iz epruvete“

Lazar Dacić je prva beba rođena u Kragujevcu u okviru programa podrške rađanju, odnosno finansiranja četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje od strane kragujevačke lokalne samouprave. Majka Tatjana Dacić (38) porodila se 9. januara i na svet donela dečaka teškog  3,750 grama, dugačakog 53cm.

Grad Kragujevac finansira četvrti pokušaj vantelesne oplodnje za koji mogu konkurisati parovi koji su prethodno iskoristili prava iz obaveznog zdravstvenog osiguranja, odnosno sva >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << tri pokušaja koji finansira RFZO. Starosna granica za žene je 44 godine.

Ovaj program u Kragujevcu se sprovodi od 1. januara 2016. godine, od kada je kompletnu proceduru prošlo 17 parova, do sada su ostvarene  četiri trudnoće, a Lazar je prva beba rođena iz ovog programa.

- Čestitamo srećnim roditeljima, Tatjani i Zoranu. Pomoći nekome da postane roditelj i učestvovanje u stvaranju novog života, smatram najvećim uspehom našeg rada i želim da što veći broj parova koji su konkurisali za program što pre osete ovu radost i dođu do potomstva - rekla je u izjavi za naš sajt dr Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvo i socijalnu zaštitu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Kragujevačka beba iz epruvete

Izvor: RTS, 10.Jan.2017

Lazar Dacić, prva je beba rođena u Kragujevcu u okviru programa podrške rađanju, odnosno finansiranja četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje o trošku grada. . Majka Tatjana Dacić (38) porodila se 9. januara i na svet...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.