Kragujevac: Šalteri odblokirani, radnici se razišli

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Avg.2015, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevac: Šalteri odblokirani, radnici se razišli

Radnici Centra za strna žita u Kragujevcu odblokirali su danas, posle jednog sata, šaltere gradske uprave i razišli se.

Predsednica Samostalnog sindikata u tom Centru Ljiljana Mijailović rekla je u izjavi Tanjugu da su radnici "odlučili da daju rok od dva dana Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da se oglasi po pitanju rešavanja statusa" te naučno-istraživačke ustanove.

"Ukoliko se resorno ministarstvo ne oglasi, naknadno ćemo odlučiti o načinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izražavanja nezdovoljstva", rekla je Mijailović.

Radnici Centra, koji su u generalnom štrajku od marta ove godine, jutros su blokirali jedan broj šaltera gradske uprave nezadovoljni što se, kako su rekli, od marta ne oglašava resorno ministarstvo, iako je grad iskazao spremnost da preuzme 50 hektara poljoprivrednog zemljišta i time, kao suvlasnik, pomogne u rešavanju problema.

Oni traže i isplatu 22 plate, kao i overu zdravstvenih knjižica.

Centar za strna žita ima 46 zaposlenih, od kojih su njih 37 u štrajku. Ove godine ostali su bez osnovnih sredstava, jer su, podsetila je Mijailović, prodata na licitacijama, kako bi se namirila potraživanja naučnih radnika.

Ova naučno-istraživačka ustanova, osnovana daleke 1898. godine, patentirala je desetine novih sorti žitarica, a pre nekoliko godina, zaposleni su simbolično palili svoje diplome i tražili rešavanje problema.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.