Koncert Predraga Kostovića

Izvor: RTS, 31.Maj.2015, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert Predraga Kostovića

Na koncertu u galeriji Narodnog muzeja u Kraljevu, prof. Predrag Kostović izveo dela Baha, Semjonova i Zolotarjova.
Predrag Kostović je osnovne studije završio na državnom Konzervatorijumu "P. I. Čajkovski" u Kijevu, u klasi prof. V. V. Besfamiljnova, kao nosilac počasne crvene diplome i najvišom ocenom na završnom državnom ispitu.
 
Radio je u kragujevačkoj muzičkoj školi kao profesor >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << harmonike, a njegovi učenici postizali su zavidne rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Sa orkestrom harmonika nastupao je kao dirigent u Srbiji, Nemačkoj, Italiji, gde su osvojili prvo i drugo mesto na takmičenju orkestara harmonika u Kastefidardu 2000. i 2001. godine.
Od 2009. godine je docent na katedri za harmoniku i flautu na Filološko-umetničkom fakultetu Kragujevac, i od tada počinje rad sa studentima na glavnom predmetu harmonike i predmetu kamerna muzika. Njegovi studenti osvajaju nagrade na svim prestižnim međunarodnim takmičenjima i festivalima.  
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.