Književno-likovni „Suton na jezeru“

Izvor: Šumadija Press, 24.Maj.2015, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Književno-likovni „Suton na jezeru“

Književno-likovno veče „Suton na jezeru“ u kragujevačkom restoranu „Vudlend“ bilo je spoj pisane reči i vizuelnog doživljaja.

Bile su izložene slike Vesne Vučićević i Ljiljane Vučković, a predstavljena je knjiga Nene Negovanović-Prokić „Stiže sa vetrom“ .

– Stvaranje dve umetnice obuhvaćeno izložbom prijateljsko je susretanje u umetnosti. Ono nam na prvi pogled deluje različito, ali u suštini postoje niti >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << koje ih neraskidivo spajaju – rekla je na otvaranju izložbe Danijela Matović, istoričar umetnosti.

Glavna je ženski senzibilitet koji, čini se, kao da izranja i raznežuje samim boravkom pred njihovim slikama.

Nakon što je svoju treću knjigu promovisala u Rekovcu, Nena Negovanović je isto učinila i u Kragujevcu.

– Ponovo sam u svom rodnom gradu. Bude me sećanja i nikada ne zaboravljam dobro i loše koje sam do sada proživela. Zato i pišem, sve stavljam na papir da otrgnem od zaborava, ma koliko ta sećanja bila ružna ili lepa, naravno, i tuđa. Jednostavno, pišem o svemu što smatram da je vredno truda da se zapiše. Deklarisali su me kao ženskog pisca, mada su se i muškarci kao čitoaci pronalazili u mojim knjigama– priča ona podsećajući da je njena prva knjiga bila autobiografska dok su druge dve moderni romani sa zaokruženim pričama.

Pored promocije knjige i slika, posetioci izložbe mogli su da uživaju u degustaciji visokokvalitetnih vina vinarije „Miletić“ iz Oparića.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.