Ključevi “Iskre“ uručeni gradu Kragujevcu

Izvor: Kragujevac.rs, 30.Jun.2016, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ključevi “Iskre“ uručeni gradu Kragujevcu

Predstavnici Delta fondacije, danas su  svečano uručili ključ “Iskre“ - Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom gradu Kragujevcu. U ime budućih korisnika, ključ je primio Mikica Budimirović, predsednik Saveza košarkaša u kolicima Srbije. Sportski centar otvorila je upravitelj Delta fondacije, Ivana Mišković Karić.

Kao što smo obećali, danas u Kragujevcu nastavljamo duh i tradiciju najvećih zadužbinara Srbije. Budućim korisnicima želim mnogo uspeha >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << u sportskim takmičenjima i neka vam “Iskra“ osvetli put ka uspehu i ostvarenju vaših snova“ - rekla je Ivana Mišković Karić.

Inače, “Iskra“ je druga zadužbina Delta fondacije. Osmišljena je kao mesto za rekreaciju, edukaciju, druženje i sportske aktivnosti osoba sa invaliditetom, veličine 660 m2, a njeni sadržaji nude kvalitetne usluge na prostoru koji je prilagođen svim oblicima invaliditeta.

Osim 4 apartmanske jedinice, rehabilitacionog dela, “Iskra“ sadrži i teretanu i multifunkcionalnu salu za seminare, edukaciju i druženja.

U dvorištu objekta nalazi se atletska staza, teren za trening orjentacije osoba sa oštećenjem vida, teren za boćanje.

Uverena sam da će ovo impresivno zdanje postati još jedan od simbola grada Kragujevca i naše zemlje jer nam je namera da “Iskra“ preraste u regionalni paraolimpijski centar. Na nama je da zadužbinu čuvamo i poštujemo volju zadužbinara, da bude simbol trajnosti, pouzdanosti i večnosti. Posebnu zahvalnost upućujem Delta fondaciji, Paraolimpijskoj akademiji “Junior“ i svim pregaocima koji su imali vere, koji su imali hrabrosti i dovoljno sposobnosti, da danas pred nama iznikne iskra i zaiskri svom snagom za budućnost - rekla je Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvo i socijalnu zaštitu.

Zadužbina kojom će upravljati SC “Park“ nalazi se u blizini Gerontološkog centra, a za izgradnju i kompletno opremanje objekta Delta fondacija je izdvojila 625 000 evra.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.