Kalča u poslednjih 15 sekundi izborio remi sa Ekonomcem

Izvor: JužneVesti.com, 23.Okt.2016, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalča u poslednjih 15 sekundi izborio remi sa Ekonomcem

Lepi potezi, borbenost do maksimuma, vođstvo Kalče, preokret Ekonomca, mnogo tenzije i naboja viđeno je u derbiju 6. kola Prve futsal lige Srbije u kome su niški i kragujevački tim podelili bodove u uzbudljivoj završnici meča - 2:2.

Golom Bojana Živadinovića 15 sekundi do kraja meča niški futsaleri došli su do nerešenog rezultata, iako su na poluvremenu vodili sa 1:0. Kalča je povela u 15. minutu golom Bojana Jankovića. Posle šuta >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << iz daljine Nikole D. Stankovića, gostujući golman Momčilović je kratko odbio loptu, a na nju naleteo iskusni Janković i doveo svoj tim u vođstvo.

Mogli su gosti odmah nakon polaska sa centra da izjednače. Strelac vodećeg gola za niški tim napravio je 6. timski faul u prvom poluvremenu i “častio” goste kaznenim udarcem, ali je tokom čitavog meča odlični golman Nišlija Milan Đorđević odbranio deseterac Rniću.

Kragujevčani, koji su prošlog vikenda obezbedili plasman u 16 najboljih timova Lige šampiona, zaigrali su dosta ofanzivnije u nastavku i u 26. minutu poravnali rezultat. Posle sjajne finte u šestercu kapiten Rnić je na drugoj stativi uposlio bivšeg kapitena Kalče i reprezentativca Srbije Marka Radovanovića, kome nije bilo teško da postigne gol.

U poslednjih 10 minuta utakmica je obilovala uzbuđenjima i igralo se u žestokom ritmu. Bilo je šansi i na jednoj i na drugoj strani, a gosti su poveli posle kiksa futsalera Kalče. Umesto da realizuju kontru 3 na 1, domaći su pogrešili u dodavanju, “sevnula” je kontra na drugoj strani, a posle gužve u kaznenom prostoru Ukrajinac Valienko je doveo goste u vođstvo.

Nošeni gromoglasnim navijanjem preko 1.000 Nišlija u Čairu domaći igrači u uzbudljivoj završnici došli su do jednog boda. Posle tečne akcije lopta je na ivici šesterca došla do Bojana Živadinovića, koji se sjajno oslobodio svog čuvara i rutinski poslao loptu pored golmana za erupciju oduševljenja u niškoj hali.

Preterano slavlje domaćih fudbalera nakon izjednačujućeg gola moći će skupo da ih košta u nastavku prvenstva. Nikola V. Stanković je utrčao na teren, iako je bio na klupi, čime je zaradio drugi žuti karton, a nakon burnih protesta zbog takve odluke i Jovan Đorđević je “pocrveneo”, pa će u narednom kolu Kalča biti znatno oslabljena na gostovanju trenutnom lideru na tabeli Euro Motusu.

Posle 6 odigranih kola Kalča se sa 11 bodova nalazi na deobi 2. mesta sa Ekonomcem, koji ima meč manje, a prvi je Euro Motus sa maksimalnim učinkom i 18 osvojenih bodova.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.