KG: Napadač na Milenića na slobodi

Izvor: B92, 21.Apr.2015, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KG: Napadač na Milenića na slobodi

Kragujevčanin I.V. (49), koji je pretukao odbornika Zajedno za Šumadiju Sašu Milenića, braniće se sa slobode.

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda nije mu odredio pritvor, iako je osnovni javni tužilac predložio tu meru.

Zamenik Osnovnoj javnog tužioca Marija Mladenović rekla je večeras Tanjugu da je osnovni javni tužilac saslušao osumnjičenog I.V.

"Osnovni javni tužilac je, posle saslušanja osumnjičenog, predložio odredjivanje pritvora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako I.V. ne bi ponovio krivično delo za koje se tereti", rekla je Mladenović i dodala da sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Kragujevcu nije odredio pritvor osumnjičenom.

Osumnjičeni I.V. se tereti da je izvršio krivična dela teška telesna povreda i nasilničko ponašanje.

Policija ga je uhapsila protekle noći zbog sumnje da je u ponedeljak, 20. aprila, oko 19 sati, ispred Prve kragujevačke gimnazije fizički napao Milenića, koji je i profesor te škole.

Milenić je na bolničkom lečenju i prema rečima maksilofacijalnog hiriruga Klinike za ORL Viktora Krstića biće operisan zbog višestrukih preloma leve strane lica.

Napad na Milenića najoštrije su osudili čelnici gradske uprave, kao i stranke DS i SPO.

Iz stranke, u kojoj je Milenić potpredsednik, ranije danas su saopštili da ne znaju šta je motiv za napad na njihovog funkcionera, ali su naglasili "da je taj napad alarm za društevnu akciju protiv mržnje, agresije i primitivizma".

Predsednik ZZŠ Veroljub Stevanović je na vanrednoj stranačkoj konferenciji za novinare rekao "da ne može da kaže da li je motiv za napad politički ili ne".
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Batinaš pušten da se brani sa slobode

Izvor: Mondo, 21.Apr.2015

Kragujevčanin I.V. (49), osumnjičen za prebijanje funkcionera Zajedno za Šumadiju Saše Milenića, braniće se sa slobode, jer mu sudija za prethodni postupak nije odredio pritvor, iako je tužilac to predložio...Foto: screenshot/Youtube..Zamenik osnovnog tužioca Marija Mladenović rekla je Tanjugu...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.