KG: Donacija Malteškog reda

Izvor: B92, 30.Okt.2014, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KG: Donacija Malteškog reda

Ambasador Malteškog reda u Srbiji Alberto di Luka uručio donaciju kragujevačkom Društvu za borbu protiv šećerne bolesti.

Društvo broji oko 400 članova, od kojih je oko 40 mališana.

Pomoć se sastoji se od 28 aparata za merenje nivoa šećera, jednog laptopa, garderobe i igračaka, a Luka je na prijemu, koji je za njega priredio gradonačelnik Radomir Nikolić sa saradnicima, obećao da će do kraja godine u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kragujevac stići još jedna donacija.

"Razgovarao sam sa vlasnikom jednog velikog trgovinskog lanca u Italiji o donaciji u hrani, odeći i obući koja se nalazi u njegovim supermaketima, i on je obećao da će ta pomoć iznositi od 15 do 20 tona", rekao je Luka.

"U teškoj ekonomskoj situaciji u kojoj se nalazimo, drago mi je da imamo prijatelje u svetu koji su spremni da pomognu", rekao je Nikolić, na prvom prijemu koji organizovao, od kada je izabran za gradonačelnika.

Prema rečima direktora Društva za obolele od šećerne bolesti, Borka Marinković, donacija je značajna jer je reč o novim aparatima i trakama za merenje nivoa šećera u krvi.

"Udruženje je veliko, a pomoć je ovoga puta namenjena najmlađima koji moraju često da mere nivo šećera", rekao je Marinković.

Član gradskog veća za zdravstvenu zaštitu Gordana Damnjanović je rekla da je to Društvo veoma aktivna nevladina organizacija koja brine i pruža pomoć obolelima od šećerne bolesti.

"Ovo je prva u nizu aktivnosti koje će biti organizovane u našem gradu i za ovo udruženje", rekla je Damnjanović i navela da je potrebu za aparatima izrazilo samo Društvo, kojem su potrebne i različite vrste namirnica bez glutena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.