Jedinstvena cena boravka u kragujevačkim vrtićima

Izvor: Kragujevac.rs, 29.Avg.2014, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedinstvena cena boravka u kragujevačkim vrtićima

Članovi Gradskog veća usvojili su danas rešenje o utvrđivanju ekonomske cene usluga u Preškolskoj ustanovi ''Nada Naumović'' koje će se primenjivati od 1.septembra 2014.godine.

Svi roditelji čija deca idu u kragujevačke vrtiće, bez obzira na visinu primanja, od 1.septembra plaća će jedinstvenu cenu celodnevnog boravka u iznosu od 3 430 dinara mesečno, što je 20% od ekonomske cene. Ostatak od 80% cene boravka u vrtićima pokrivaće grad >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Kragujevac kao osnivač.

Član Gradskog veća za obrazovanje, kulturu i informisanje Dragoslav Milošević ističe da je ova odluka proistekla iz novog Zakona o osnovama obrazovanja i vaspitanja koji obavezuje da cena boravka u obdaništima bude pokrivena upravo na ovakav način - 80% lokalne samouprave 20% roditelji. On naglašava i da će Kragujevac, prvi u Srbiji, sa početkom nove školske godine od 1.septembra primenjivati Zakon što znači i da će svi roditelji boravak dece u vrtićima plaćati isto - 3 430 dinara mesečno, a ne kao do sada, u zavisnosti od prihoda roditelja, u sedam skala, od 3300 do 11 000 dinara. Članovi veća usvojili su i u skupštinsku proceduru uputili Nacrt Odluke o mreži preškolskih ustanova na teritoriji grada Kragujevca.

Prihvaćen je i zaključak o preduzimanju mera na sanaciji gradskih ulica oštećenih usled obilnih padavina, u julu i početkom avgusta, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja, sa posebnim akcentom na Belodrimskoj ulici gde je naloženo da se izvrši zaceljivanje dela ulice i dela propusta.

Policijskoj upravi Kragujevac, odlukom Gradskog veća, biće ustupljeno, na privremeno korišćenje, 10 skutera sa pratećom opremom, koje je grad dobio kao poklon Južnomoravske regije Češke Republike.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.