Ispraćaj jedinstvenog među velikim pevačima

Izvor: Šumadija Press, 04.Sep.2015, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispraćaj jedinstvenog među velikim pevačima

Komemoracijom u Knjaževsko-srpskom teatru, od Borisa Aranđelovića pevača grupe „Smak“, oprostili su se njegova porodica, prijatelji, muzičari i grad Kragujevac.

Citirajući prepoznatljive stihove pesama koje je Boris pevao i voleo, “Satelit“, “Crna dama“, “Bluz u parku“, “Daire“, rok kritičar Peca Popović, koji je sa njim proveo deo zajedničke mladosti, nadanja i zanosa, Borisa Aranđelovića >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << nazvao je šumadijskim vitezom, vitezom mnogih pohoda, nesebičnih žrtava i neizbrisivih avantura.



– Govorim o potpuno drugačijem pevaču, interpretaciji u njegovim registrima i ljudskoj meri jednostavnostima i jedinstvenostima koje ga izdvajaju od svih velikih pevača jugoslovenskog roka. Ostavio nas je glas, ali ne i pesma. Boris po rođenu Kragujevčanin, po duhu lovac na vraga, sanjao san glumca, doživeo slavu pevača, po muzici građanin sveta, po poslednjoj adresi Holanađanin
– kroki je za portret pevača koji se muzikom bavio iz hobija – rekao je na komemoraciji Peca Popović.

U ime članova grupe, muzičkih saradnika, prijatelja, od Borisa Aranđelovoća oprostio se Radomir Mihajlović Točak, gitarista i kompozitor grupe „Smak“. On se podsetio Borisovih početaka u grupi, druženja, koncerata, doživljaja sa snimanja, ispričao mnoge anegdote.

– Bilo mi je stalo do njegovog mišljenja jer je bilo neposredno i iskreno. Bili smo spremni da otkažemo najavljeni koncert na Ušću, jer smo znali koji zdravstveni problem Boris ima. On je to ignoriosao i odlučio da dođe da bismo uradili taj posao i veliki događaj u našem životu. Kao da je znao da je to njegov poslednji nastup i ujedno naš do sad najveći. Osećao je Boris ono što i ostali u “Smaku“. Mi ne znamo šta je to “Smak“, ali kad smo zajedno onda to jesmo. Boris je kritikovao sve osim „Smaka“, jer je ta grupa za njega bila svetinja – istakao je Točak.

Članovi Moto kluba “Smak“ juče su Borisu u čast na svojim dvotočkašima prošli ulicama grada pored kultnih kragujevačkih kafana u koje je Boris voleo da odlazi.

Nastavak na Šumadija Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.