Izvor: Kragujevac.rs, 08.Dec.2016, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isključeno deset vozila u vanrednoj kontroli taksi prevoza

Saobraćajna inspekcija Gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove u saradnji sa Inspektoratom za saobraćaj i puteve, a uz asistenciju Saobraćajne policije PU Kragujevac organizovala je vanrednu kontrolu taksi prevoza na teritoriji Kragujevca. Tokom akcije koja je trajala od 15,30 do 20 sati iz saobraćaja je isključeno deset taksi vozila zbog raznoraznih prekršaja.

Najčešće utvrđeni prekršaj je nekorišćenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << taksimetra za obračun cene taksi usluge ali i istekle legitimacije taksi vozača.

Vanredne kontrole se organizuju s vremena na vreme, u skladu sa potrebama na terenu - rekao je Andreja Ilić načelnik Gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove. Ovakve kontrole, pored redovnih kontrola, imaju za cilj uvođenje reda u taksi prevozu.

Inspektori podsećaju vozače taksija da su dužni da izdaju račun strankama, prema Zakonu o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.